Četvrtak, 8 Juna, 2023
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaNI ISKUSNE DOMAĆICE NE ZNAJU ZA SLEDEĆI TRIK: Prije kišeljenja kupusa u...

NI ISKUSNE DOMAĆICE NE ZNAJU ZA SLEDEĆI TRIK: Prije kišeljenja kupusa u bure stavite OVO i dobićete NAJBOLJI UKUS ZIMNICE

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Postoje različiti načini za kišeljenje kupusa, ali rijetko koja žena zna sa sledeći trik, koji mu dajte poseban ukus.

Bez kiselog kupusa ne možemo da zamislimo zimu, a malo ko zna da je ovo povrće mnogo zdravije baš u tom obliku od svježeg. Bogat je vlaknima, vitaminom C, K i brojnim vitaminima grupe B. Uz to, ne manjka ni u magnezijumu, kalcijumu, gvožđu, a sadrži i veliku količinu mangana i bakra.

Iako sve domaćice uglavnom imaju svoje provjerene recepte za kišeljenje kupusa, gotovo smo sigurni da rijetko koja od njih u bure stvalja – dunje.

Potrebno je za bure od 40l:

  • 10 glavica kupusa
  • 20 l vode
  • 1/2 kg soli
  • 1, 2 zrele dunja

Priprema:

Kupus očistiti izdubiti i u svaku glavicu staviti kašiku soli. Poređati u bure od 40 l. Naliti vodom u koju ste rastvorili so. Nemojte zaboraviti da ste već stavili u svaku glavicu po kašiku soli i time dodali već 100 gr.

Na svaki 10 l vode stavite 250 gr soli i dobro izmiješajte. Kupus mora da bude pokriven vodom. Ostavite 2-3 dana, pa provjerite da li je potrebno još da dodate. Pritisnite ga nekim kamenom ili drugim teškim predpetom. Pretočite ga bar 3 puta ili ga sa čistim crijevom dobro izduvajte. U bure dodajte nekoliko dunja, kako bi kupus imao lijepo boju i još ljepši miris i ukus.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI