Petak, 24 Maja, 2024
spot_img

NEVEN: Ruski lijek za alergije

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Neven je jedna od najšire korišćenih biljaka u fitoterapiji , narodnim običajima i magiji naroda širom sveta. Zahvaljujući svom složenom sastavu neven se koristi za liječenje širokog spektra bolesti, a mi vam otkrivamo ruski seoski lijek za čišćenje jetre i alergije.

ZA ALERGIJU

Potreban vam je svjež neven, koji možete gajiti i u saksijama. Tokom dvije nedelje, svako jutro prije doručka, uberite po tri cvijeta, dobro ih sažvaćite i progutajte. Zatim napravite pauzu nedelju dana, pa ponovite postupak. Ovo je starinski seoski recept za čišćenje jetre i jačanje imuniteta. Kada očistite jetru proći će vam i alergije.

MAST OD NEVENA

U 500 g zagrijane svinjske masti staviti dvije pune šake biljke i to: stabljika, list i cvijet – sitno isjeckane nožem, prethodno dobro oprane i ocjeđene. Promješati, skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno da odstoji jedan dan. Sledećeg dana ponovo zagrijati i procjediti kroz čisto platno ili gazu.

ČAJ OD NEVENA

Pročišćava krv i tako pomaže kod virusnog zapaljenja jetre (hepatitisa), ljekovito djeluje u slučaju urinarnih infekcija, bolesti želuca i crijeva (grčevi i čir na želucu, zapaljenja želuca i dvanaestopalačnog creva, upale debelog crijeva).
Čaj od nevena takođe služi za ispiranje kancerogenih tumora i rana koje teško zarastaju.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI