Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiNapravite ovu čudotvornu smjesu i više nećete vidjeti bubašvabe

Napravite ovu čudotvornu smjesu i više nećete vidjeti bubašvabe

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Jedan narodni recept sa bornom kiselinom je odličan protiv bubašvaba. Svi koji su ga isprobali oduševljeni su.

Priprema:

Uzmite 1 sirovo žumance, naspite u njega 30-50 gr borne kiseline u prahu (boraks ili acidi borici u prahu). Miješajte do stvaranja guste smjese. Od ove smjese napravite loptice prečnika oko 1-2 cm. Sačekajte da se osuše (oko sat vremena) i  rasporedite ih po cijeloj kući na vidnim mjestima i po ćoškovima.

Posebnu pažnju poklonite kuhinji i kupatilu. Ne zaboravite da mjesta treba da budu vidljiva, ne sa vaše tačke gledišta, već sa tačke gledišta bubašvaba: površine polica, regala, plakara, kuhinjskih elemenata i svega sto se nalazi iznad vaših očiju.

Ataraktivnu kuglicu zamaskiranu bornom kiselinom, bubašvaba neće osjetiti, ali obavezno će joj prići iz radoznalosti. Dodirnuće je svojim brkovima i biće osuđena, ako ne na smrt, onda  na pakleni svrab.

Pročitajte: Stavite ovo u ćošak svog doma i sljedećeg jutra će sve bubašvabe biti mrtve!

Neće moći da upozori svoju braću, i ne samo zato što nihova komunikacija nije dostigla visoki stepen razvoja, već zato što bubašvaba nije u stanju da poveže lijepu privlačnu lopticu sa posljedičnim patnjama.

Dakle, lopticama će prilaziti sve više novih i zdravih bubašvaba, a odlaziti smrtno oboljele. Štaviše, takva bubašvaba je u stanju zaraziti zdravog kolegu u kontakta sa njim.

Ispočetka će vam izgledati kako  bubašvabe nije briga za vaše trikove, kako se mirno kreću  po vašim lopticama i ne osjećaju nikakvu nelagodnost. Ali, nakon 3-4 nedjelje ćete  svaki dan čistiti ogromnu količinu mrtvih bubašvaba (naravno ako ste ih imali puno). Poslije toga bubašvabe nestaju! Da li  zauvjek?

Ako se nakon 6 mjeseci pojave  ponovo, znači ženke (ili samo jedna) su  uspjele  da polože jaja i izlegle su se nove generacije. Metoda borbe je – ista. Ponekad bubašvabe mogu dotrčati od komšija, gdje su  pokušavali da ih otruju. Ako su vaše loptice na mjestu, ne sekirajte se, kako su dotrčale, tako ce mahnito i pobjeći.

Pročitajte: VILOTRIN – Insekticid odličan za suzbijanje bubašvaba, muva, mrava…

Ovakve loptice su bezopasne za ljude i kućne ljubimce, zato ih možete bezbjedno stavljati po kući ili stanu u kojem borave i mala djeca, psi ili mačke. Borna kiselina nije otrovna, služi za dezinfekciju, 3% borne kiseline je acidi borici, rastvor za ispiranje oka.

 

Ako ne pronađete bornu kiselinu u prahu, koristite 3%-ni rastvor borne kiseline, koji se prodaje u svakoj apoteci po izuzetno povoljnoj cijeni. Jedno sirovo žumance pomiješajte sa 100 ml borne kiseline i dodajte malo brašna i zamijesite loptice.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI