Petak, 19 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiStavite ovo u ćošak svog doma i sljedećeg jutra će sve bubašvabe...

Stavite ovo u ćošak svog doma i sljedećeg jutra će sve bubašvabe biti mrtve!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Bubašvabe su odvratni insekti odnosno napasti koje obožavaju da borave u kućama, naročito na toplim i mračnim mjestima.

One se hrane skupljajući otpatke što je glavni razlog zbog kojeg prenose razne bolesti. Postoji mnogo načina putem kojih se možete rješiti bubašvaba ali su proizvodi namjenjeni njihovom eliminisanju često prepuni štetnih hemikalija.

Ove hemikalije su opasne, kako po vaše zdravlje, tako i po zdravlje vaše djece. Ovdje možete pročitati kako da napravite prirodnu mješavinu koja je potpuno bezopasna za vašu porodicu i vaše kućne ljubimce, ali istovremeno i vrlo efikasna i fatalna za bubašvabe.

Sve što vam treba: jedan crni luk i jedna kašika sode bikarbone

Priprema: Prvo isjeckajte luk i zatim dodajte sodu bikarbonu. Ovu mješavinu stavite u ćoškove svog doma, u kuhinji i u kupatilu. Vrlo brzo ćete primjetiti mrtve bubašvabe na ovim mjestima.

Ovaj proces ponavljajte svaki dan i rješićete se ovih napasti zauvek! Napomena: Da li vam bubašvabe mogu nauditi? One ne grizu i ne ubadaju ali žive i hrane se na mjestima gdje ima dosta bakterija poput kupatila, odvoda i kontejnera. Američka bubašvaba (kao i ostale) nosi bakterije na svom tijelu koje mogu zaraziti hranu i mjesta gdje se hrana priprema.

Izvor: Webtribune.rs

PROČITAJTE:

Kako se riješiti voćnih mušica

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI