Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiNapravite odmah: Prelijepa posuda od jesenjeg lišća

Napravite odmah: Prelijepa posuda od jesenjeg lišća

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U kući je uvijek potrebna neka činija ili posuda u kojoj se čuvaju sitnice kao što su privjesci, bomboni, razni papirići koji nemaju svoje mjesto, novčići, gumice za kosu i slično. Posuda od jesenjeg lišća može predstavljati savršen detalj koji će obogatiti vaš životni prostor, a u isto vrijeme će biti i funkcionalna. Ono što će vas najviše obradovati jeste činjenica da su ulaganja za pravljenje ove posude minimalna.

Za posudu od jesenjeg lišća trebaće vam:

  • jesenje lišće,
  • balon,
  • drvofiks ili neko drugo ljepilo,
  • četkica za premazivanje ljepila
  • tegla ili posuda odgovarajućeg oblika (za balon).

Postupak je jednostavan. Naduvajte balon do veličine koju želite i na njega slažite lišće kao salvete kod dekupaž tehnike. Jedan po jedan list premazujte sa drvofiksom (ili drugim ljepilom), tako da se listovi na pojedinim djelovima preklapaju, kako ne biste na činiji imali rupe kroz koje nešto može ispasti.

Dubina činije će zavisiti od toga do kog nivoa ste naljepili lišće. Kada ste sve to uradili, dio balona koji je ostao slobodan odnosno na kome se ne nalazi lišće stavite u teglu sa širim otvorom (ili u neku drugu adekvatnu posudu u kojoj će balon nesmetano stajati) i ostavite da se suši 24 sata. Nakon toga balon okrenite tako da činija stoji na stolu, a balon probušite.

Jednostavno, simpatično i korisno, zar ne?

Izvor: mojrucnirad.com

PROČITAJTE:

Kako da napravite luk za tikvice penjačice

Napravite plastenik od plastičnih flaša

Napravite sami svoj prirodni osvježivač doma

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI