Petak, 7 Oktobra, 2022
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne granePčelarstvoNapokon pravi prirodni preparat protiv varoe

Napokon pravi prirodni preparat protiv varoe

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Znam da će mnogi pčelari kada pročitaju ovaj naslov samo odmahnuti rukom uz opasku da već imamo more prirodnih preparata koji ili slabo ili nikako ne djeluju na varou. Većina tih preparata u svom nazivu ima pridodato “prirodni” a u upustvu za upotrebu se preporučuje korištenje zaštitne maske i rukavica kako se zbog korištenja tog “prirodnog” preparata ne biste našli u bolnici zbog trovanja.

Preparat o kome vam sada pišem ne samo da nije otrovan i nije opasan za upotrebu nego je lijek koji liječi sve bolesti. Tako je o njemu govorio poslednji božiji poslani Muhamed savs.

Zašto vam pišem da je o ovom lijeku govorio poslednji božiji poslanik?

Razlog leži u činjenici da ja nisam pronašao ovaj lijek nego je to učinio neki čovjek kome je na um pao ovaj hadis pa je pomislio “ako to ulje liječi sve bolesti a varoa je bolest pčela, onda će ono liječiti i tu bolest.

Kada je ubacio čorokotovo ulje u košnicu primijetio je da ono stvarno djeluje i da obara varou.

Meni je prije par dana došao kolega pčelar i ispričao mi to što sam ja vama upravo ispričao pa sam odlučio da i ja isprobam to ulje na svom pčelinjaku. Ako uzmemo u obzir da sam ja prije dvadesetak dana završio sa tretiranjem pčela varolikom rezultati koje je ovo ulje postiglo su fantastični. Ja samo na dvije košnice imam anti varoznu podnjaču pa sam na njima i vršio eksperiment.

Čorokotovo ili ćurekot (ulje crnog kima) ulje kao prirodni preparat protiv varoe

Napravio sam nekoliko tankih letvica i po dvije letvice natopljene uljem sam stavio u te dvije košnice.

Ovo su letvice koje sam koristio prilikom tretiranja varoe čorokotovom uljem

Sutradan sam uranio da vidim rezultate. Na prvoj košnici sam se razočarao, nisam pronašao niti jednu uginulu grinju. Kada sam pogledao na plastici ispod druge košnice shvatio sam da smo vjerovatno pronašli ono što tražimo godinama. Prirodni preparat protiv varoe koji je zaista prirodan i koji djeluje.

Na toj plastici je bilo mnogo mrtve ali i žive varoe koja je spala sa pčela. Očistio sam plastiku i ponovo je vratio u podnjaču. Taj dan sam nekoliko puta kontrolisao stanje i svaki put bih zatekao nove varoe na njoj. Danas je treći dan kako sam ubacio letvice sa uljem a ono i danas radi svoj posao.

Najbitnije je što čorokotovo ulje nije štetno ni za pčele ni za ljude. To znači da ga možemo koristiti i za vrijeme paše a nećemo zatrovati med.

Poznato je da preparati koje koristimo za suzbijanje varoe loše utiču na reproduktivne sposobnosti matica što ćemo korištenjem ovog ulja izbjeći.

Ovo je ulje koje sam koristio, ulje koje liječi sve bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvor: kucni-ljekar.com

PROČITAJTE:

Iskoristite koprivu za suzbijanje Varoe u pčelinjaku

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

jabuke

KAKO DA JABUKE TRAJU MJESECIMA – Odmah spremne za upotrebu, a...

Brz i lak način da jabuke traju mjesecima, a biće odlične kada želite ukusne kolače ili pite. Možda vam ne djeluje pratkično da čuvate jabuke...