Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeMoćni rastvor od piva - Biljke će bujati kao od šale

Moćni rastvor od piva – Biljke će bujati kao od šale

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Da biste uštedili novac, biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im obezbijedite dodatne minerale koji će pospješiti njihov rast i bujnost.

Krupni, bogati cvjetovi i bujno tamnozeleno lišće biljaka koje do jeseni krase dvorišta i terase zahtijevaju posebnu pažnju i njegu.

Uz redovno zalivanje i uklanjanje precvjetalih latica, neophodno je i prihranjivanje, kao i upotreba preparata koji će štititi biljke od štetočina, a to podrazumijeva ne samo vrijeme, već i dodatni novac pored onog koji ste već investirali u biljke.

Kora banane, sadržaj vrećica čaja ili ljuske od luka koje ćete kompostirati mogu da poprave kvalitet zemljišta, ali će najbolje rezultate dati pivo razblaženo vodom.

Pročitajte: Crna pjegavost lista ruže – Bolest zbog koje ruža slabije cvjeta

Ostatke piva iz flaše ili limenke sipajte u balon ili flašu, prelijte vodom i dobro promućkajte, pa tim rastvorom zalijte baštenske i balkonske biljke jednom nedeljno. Na 10 mililitara piva optimalno ”ide” litar obične vode.

Pivo ne mora da bude svježe – i ono koje je odstojalo nekoliko dana biće i te kako korisno za cvijeće, zahvaljujući kompleksu vitamina B i fermentisanim materijama koje sadrži.

Ovaj rastvor posebno je koristan za muškatle, kaliope i viseće petunije koje će, ako im redovno obezbjeđujete ovu vrstu prihrane, biti još raskošnije, piše Telegraf.rs.

Pivo je odavno poznato kao sredstvo za jačanje listova sobnih biljaka. Ujedno, daje im sjaj i može da utiče na intenziviranje zelene boje. Dovoljno je da jednom u desetak dana pamučnu krpicu natopite pivom i njome prebrišete listove.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI