Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaMLIJEČNI PROIZVODI KOJE MOŽETE DA ZAMRZNETE

MLIJEČNI PROIZVODI KOJE MOŽETE DA ZAMRZNETE

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Iako živimo u vremenu kada nam je hrana u izobilju dostupna tokom cijele godine na svakom koraku, zamrzavanje hrane je poželjno, jer:

• Štedi vrijeme – zamrzavanje hrane koja je već pripremljena daje vam opciju da imate pri ruci gotovo jelo u trenucima kada nemate vremena za njegovu pripremu od samog starta.
• Štedi novac – zamrzavanje hrane je opcija za veću količinu namirnica koje ste kupili, po vjerovatno nižoj cijeni od regularne, a nemate namjeru odmah da upotrebite za pripremu jela.
• Održava svježinu hrane – umjesto da posle trećeg dana bacite pokvaren ručak koji niko nije htio da pojede iz frižidera, opcija zamrzavanja vam daje priliku da ga kroz dvije, tri nedelje izvadite i stavite na sto.
• Pogodno je – zamrzavanje hrane je savršen način da pri ruci imate veći asortiman namirnica koje možete iskoristiti za pripremu jela, bez trčanja do prodavnice u zadnjoj minuti jer vam je ponestalo sastojaka.
• Zdravo je – zamrznuta hrana može bezbijedno da boravi na ledu i do 6 meseci. Pri tom imaćete na dohvat ruke uvek svježe namirnice

Mliječni proizvodi koje možete da zamrzavate su:

Puter – odlična namirnica za zamrzavanje koja ne mijenja svoju teksturu nakon što je bila na ledu. Ako imate priliku da kupite veću količinu putera po povoljnoj cijeni, iskoristite je jer puter bezbijedno možete čuvati u svom zamrzivaču do sljedeće upotrebe
Mlijeko – iako mlijeko ima tendenciju odvajanja nakon zamrzavanja, dovoljno je da ga promućkate nakon što se odmrzne i sasvim je pogodno za korišćenje naročito pri pripremi jela.
Pavlaka – konzistencija pavlake se u manjoj mjeri mijenja kada se nađe na ledu, ali za upotrebi pri prepremi hrane je sasvim u redu. Takođe je pogodna i za pripremu torti i kolača.
Krem sir – poput pavlake i krem sir blago mijenja svoj izgled kada se zamzne. Ako planirate da ga mažete na peciva neće izgledati naročito lijepo, ali će mu ukus biti nepromenjen. S druge strane za pripremu pečenja i pri kuvanju će biti savršen.
Jogurt – ako pri ruci imate veću količinu jogurta a brine vas istek njegovog roka, slobodno ga odložite u zamrzivač, gdje će i nakon vađenja biti perfektan za upotrebu, uz obavezno mućkanje.

Izvor: magično bilje

PROČITAJTE:

Zašto treba popiti šolju mlijeka pred spavanje

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI