Nedjelja, 14 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiKravu zaskočile tri bijele argentinske doge i izgrizle do smrti

Kravu zaskočile tri bijele argentinske doge i izgrizle do smrti

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Pola tone teška krava Tajči nije imala šanse.

Krava imenom Tajči koja se nedavno otelila, jednostavno nije imala šanse. Zaskočile su je i do smrti izgrizle tri bijele argentinske doge.

Nemili događaj, kako piše slobodnadalmacija, dogodio se u petak oko 18 sati na području Podmosorja, blizu Kučina. Prema onome što su neslužbeno doznali, 10-ak krava vraćalo se s ispaše, no jedna od njih još se malo zadržala kad su se pojavila trojica mladića s tri bijele argentinske doge.

Psi koji nisu imali brnjice zaskočili su 500 kilograma tešku kravu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, vlasnici pasa s vlasnikom zaklane Tajči pokušat će dogovoriti eventualnu odštetu. Policija je vlasnike evidentirala te će protiv njih ići i odgovarajuća prijava. Na teren su izašli i veterinar te veterinarska inspekcija.

Kako podsjećaju, da nije riječ o bezazlenim psima već onima koji spadaju u skupinu opasnih pasa, govore prošlogodišnji događaji. U ožujku 2019. godine bebu staru dva mjeseca u okolici Đurđevca izgrizla je doga. Par dana kasnije, u Ferdinandovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji doga je ugrizla 15-godišnjaka za lice.

Slični događaj napada pasa na stoku, barem prema naših podacima, duže vrijeme nije zabilježen. No jesu napadi vukova, medvjeda pa i vukopasa. Riječ je o križancu vuka i nepoznate pseće pasmine. Indikativna je boja dlake, krajnje atipična za vuka, što je izraženo zastupljenošću svijetlijih boja. Ono po čemu se posebno razlikuje je bijela mrlja na prsima i  njuški.

Vukovi i medvjedi stalna su prijetnja tamošnjoj stoci. Tako su mještani Aržana, Sviba, Studenaca u zadnje vrijeme i Lovreća svjedoče nemilim događajima noćnih pokolja ovaca i koza. Jedan slučaj posebno ih je zaintrigirao.

U studenačkom zaseoku Podjaram nedaleko od državne granice pod čudnim okolnostima Jozi Biliću Pižiću nestalo je trideset koza.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI