Četvrtak, 13 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiKako izgleda borba čovjeka i pitona dugog pet metara /VIDEO/

Kako izgleda borba čovjeka i pitona dugog pet metara /VIDEO/

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Majk Kimel je iskusan lovac na pitone. Uhvatio je na stotinu zmija dužih od tri metra, ali njegov posljednji ulov je bio rekordan i nije se predao bez borbe.

Majk Kimel, vlasnik ogranka za pronalaženje i spasavanje divljih životinja u okrugu Martin, prošle nedjelje se uputio u Everglejds, veliku močvaru na jugu Floride, u nameri da uhvati džinovskog burmanskog pitona.

Uputio se pema skrovitom ostrvu na kome je primijetio tragove aligatora i crnu zmiju, ali je iznenada spazio džinovskog pitona za koga je odmah znao da je poseban.

Kako Majk objašnjava hvatanje ove zmije

“Srce je počelo da mi lupa. Hvatao sam velike pitone, ali ovaj mi je izgledao ogromno”, kaže Kimel za Si-En-En.

Zmija ga je prilično uplašila, kako kaže, ali ne zovu ga slučajno “Piton kauboj”. Poslije kraće borbe i gadnog ujeda, koji je uspio da snimi i objavi na svom Jutjub kanalu, Kimel je uspio da zgrabi glavu ženke zmije i odvuče je u svoj čamac, gdje ju je usmrtio.

Još uvijek se čekaju zvanični organi da izvrše službeno mjerenje, no Kimel tvrdi da je zmija duga 5,18 metara i teška između 60 i 80 kilograma. Najduži piton ikada uhvaćen u Floridi bio je dug 5,68 metara.

Pitoni su se pojavili u močvarama Everglejdsa osamdesetih godina, a pretpostavlja se da su tu dospjeli jer su ih napustili vlasnici koji su ih držali kao kućne ljubimce kada su postali suviše veliki. Neki su možda pobjegli i iz uzgajališta koje je stradalo tokom uragana 1992. godine.

Zvaničnici procjenjuju da na teritoriji Everglejds trenuto živi čak 100.000 burmanskih pitona, inače najviće vrsta pitona koja spada među šest najvećih zmija na svijetu. One se hrane autohtonim životinjskim vrstama – rakunima, vidrama, pticama, pa čak i aligatorima.

Kimel planira da proda zmijsku kožu na svom internet portalu, a očekuje i nadoknadu od vlasti koje plaćaju uklanjanje invazivnih životinjskih vrsta.

“Ponosan sam na svoj uspjeh i znao sam da ću dobro zaraditi. Ali najviše od svega mi je drago što sam pomogao da se jedna velika štetočina ukloni iz ovog dragocjenog ekosistema”, naglašava Majk Kimel.

Izvor: RTS

PROČITAJTE:

NARODNA VJEROVANJA: Pojavljivanje zmija u dvorištu ima proročki karakter: ONOGA KO UBIJE ZMIJU “ČUVARKUĆU”, ČEKA – STRAŠNA SUDBINA

Vjeruju da ova čudna zmija donosi katastrofu /VIDEO/

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI