Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiKAKO DA JABUKE NE POCRNE - Dva prosta trika i voće će...

KAKO DA JABUKE NE POCRNE – Dva prosta trika i voće će izgledati kao da ste ga tek isjekli

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Postoji lako rešenje kako da vam jabuke ne pocrne nakon što ih isječete.

Jabuke spadaju među najjeftinije voće, i često se koriste i za kolače, ali i za voćne salate ili banana split. Nekada ih ljudi i sijeku i grickaju samo. Ali, ako malo duže stoje dešava se da potamne. Takve i nisu nešto privlačne za jelo, ali i to može da se popravi. Postoje dva  laka i brza trika koja će spriječiti da popularno voće dobije tamnu boju.

Jabuke su odlične za zdravlje, ali nisu sve podjednako moćne. Kako da izaberete najbolju? Jedna boja otkriva sve.

Jabuke su ubjedljivo najpopularnije voće kod nas, a i nutricionisti se slažu da je dobro jesti ih često.

Naučnici su izračunali da svakodnevnim konzumiranjem jabuka vi zaista možete produžiti život. Za ovaj magičan efekat je zaslužan pektin – prirodni polimer koji apsorbuje zagađivače (teške metale, holesterol pa čak i radioaktivne materije), i izbacuje ih iz tijela. Jabuka takođe čisti crijeva i vraća mikrofloru, poboljšava krv i jača imuni sistem. Ukratko, radi kao pravi eliksir mladosti.

Pročitajte: Da li su DIVLJE JABUKE zdravije od DOMAĆIH?

Kako da vam jabuke ne pocrne nakon što ih isječete

Prvi i lakši trik je vrlo jednostavan. Kada jabuku isiječete na kriške, ako je nećete odmah koristiti, dobro je pričvrstite prozirnom folijom.

Drugi trik zahtijeva malo više posla, ali ništa pretjerano. Sve što treba da uradite je da pomiješate vodu sa limunovim sokom i da svaku krišku jabuke umočite u dobijenu tečnosta, a nakon toga je osušite ubrusom, nakon toga jabuke ne pocrne i ostanu kao da ste ih tek ogulili.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI