Nedjelja, 21 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeJednu namirnicu svi bacamo, a čini čudo za cvijeće, preporodiće ga u...

Jednu namirnicu svi bacamo, a čini čudo za cvijeće, preporodiće ga u sekundi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Biljkama su neophodne brojne hranjive materije kako bi neometano rasle, razvijale se i cvjetale kada za to dođe vrijeme.

Ljeto je vrijeme bujanja i cvjetanja, pa ako ste primjetili da je svim vašim komšijama cvijeće procvjetalo, dok vaše nikako da počne, vjerovatno je problem u zemljištu.

Tačnije, najvjerovatnije je u pitanju manjak hranjivih materija, poput magnezijuma, kalijuma i kalcijuma, koji su svim biljkama neophodni.

Nema potrebe da se ljutite na prirodu. Mnogo je bolja ideja da sami preduzmete nešto, a to možete da uradite već sada. Pritom, nećete potrošiti ni dinar.

Pročitajte: Domaća prihrana koja oporavlja uvenule biljke

Upotreba ljuski od luka za cvijeće

U toku ljeta, vjerovatno svakodnevno jedete crni luk, kao neizostavni dio salate. Ljuske od luka su bogate pomenutim materijama, ali i bakrom i gvožđem, te stoga predstavljaju fantastičnu đubrivo za biljke.

Potrebno je da skupite ljuske od 4, 5 glavica, stavite ih u teglu i prelijete sa toplom vodom. Zatim zatvorite teglu i ostavite je da odstoji 24 sata.

Nakon toga procijedite ovu prihranu za cvijeće i dobijenom tečnošću zalivajte biljke.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI