Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiINTERNET PLAČE, ALI OD SMIJEHA Političar uvjerava ljude da krave proizvode ZLATO...

INTERNET PLAČE, ALI OD SMIJEHA Političar uvjerava ljude da krave proizvode ZLATO U MLIJEKU

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Indijski političar nasmijao je korisnike interneta uvjeravajući ljude da indijske krave proizvode zlato u mlijeku zahvaljujući jedinstvenoj žlijezdi koja stvara ovaj plemeniti metal kada sunčeva svjetlost padne na njega.

Šef BJP za zapadni Bengal, Dilip Goš, odranije je poznat po kontroverznim izjavama. Nakon što je nedavno ljude koji konzumiraju govedinu nazvao antisocijalcima, sada je mnoge ostavio bez daha tvrdeći da krave proizvode zlato.

– Odlika indijske krave jeste da njeno mlijeko sadrži zlato. Iz tog razloga boja mlijeka je žućkasta. Indijske krave imaju grbe, a strane krave nemaju. Strane krave imaju ravna leđa, poput bivola. Grb indijske krave ustvari ima arteriju koja se naziva ‘swarnanari’ (zlatna arterija). Kada sunčeva svjetlost padne na nju, stvara se zlato – rekao je Goš tokom govora u okrugu na istoku Indije.

On je još jednom ponovio da je ubijanje krava i konzumiranje njihovog mesa grozan zločin.

Njegove izjave izazvale su buru negativnih komentara i ismijavanja putem društvenih mreža.

– On vrijeđa krave. Njegove kolege rekle su da krave proizvode dijamante – našalila se jedna korisnica Tvitera.

Ipak, pojedinci koji podržavaju indijskog političara trude se kroz razna naučna istraživanja dokazati da je Goš u pravu. Neki tvrde da ustvari tragovi zlata u tekućinama koje tijelo stvara nisu ništa posebno.

(Klix)

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI