Četvrtak, 13 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiGrađani Bijeljine prijavili i komšijske pijetlove i koke za uznemiravanje

Građani Bijeljine prijavili i komšijske pijetlove i koke za uznemiravanje

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Građani Bijeljine su putem elektronskog servisa za prijavu komunalnih problema upozorili nadležne na otvorenu septičku jamu u školskom dvorištu i izlivanje otpadnih voda u vodotokove, ali su za uznemiravanje prijavili i komšijske pijetlove što kukuriču i koke morke što kljucaju po tuđim dvorištima.

Na ovaj servis “Sistem 48” je u proteklih 30 dana stiglo 17 prijava građana, od kojih su tri riješene, a rješavanje ostalih je u toku.
Građani Bijeljine prijavili su nadležnima i smrad sa gradske deponije, slučaj zaprečavanja sokaka i uzurpacije parkinga, putni pojas zarastao u korov, deponije pored kuća i zapuštena dvorišta.
Kao problem je prijavljena i brojnost komaraca u gradu, držanje svinja, bučne komšije, te paljenje kablova u peći, što izaziva zagađenje.
Prijava za slučaj morki: “Ponovo dvije morke od komšinice u mom dvorištu. Skoro svaki dan mi nanose štetu na cvijeću. Dokle više? Meni samo preostaje da prijavljujem, a na vama je ostalo. Dokaz su fotografije sa kamere”.
U odgovoru nadležnih iz Gradske uprave se navodi da su, reagujući po ovoj prijavi, komunalni policajci u Bijeljini izašli na lice mjesta i da će prijavljenoj biti izdat prekršajni nalog zbog neuslovnog držanja peradi.
Prijava u slučaju pijetao: “Pijetao od komšije svako jutro sa početkom od 4.00 do 5.00 časova budi mene i porodicu, tako da utiče na kvalitet sna. Tačnije, nema sna. Problem je već ozbiljan, odražava se na zdravlje i sposobnost funkcionosanja na poslu. Možete li to spriječiti, da vam pošaljem adresu, jer ovaj gazda pijetla ne mari za primjedbe?”
Čeka se dostavljanje adrese, da bi reagovala komunalna policija.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI