Srijeda, 24 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeGdje treba da postavite drvo novca u domu ako želite pare

Gdje treba da postavite drvo novca u domu ako želite pare

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Krasula je prelijepi sukulent i važi za najmoćniju biljku u Feng šuiju. A gdje treba da postavite drvo novca u domu ako želite da privučete finansijsko izobilje?

Zbog Feng šui i oblika listova krasule nazivaju je drvo novca, jer aktivira finansijsku sreću. Bogata zelena boja i sočnost njenih listova vezani su za simboliku rasta i obnove. Aktiviranje pozitivne energije biljke koja privlači novac, to jest njeno pozicioniranje u domu i njeno pravilno održavanje, od ključnog su značaja ako želite da ova biljka „radi“.

Gdje treba da postavite drvo novca u domu

Ima li koristi od vještačke krasule

Živo drvo novca, koje je zdravo i dobro održavano, donijeće najviše koristi kada je riječ o privlačenju novca. Ali, šta ako u domu nema uslova za držanje krasule? Ako živite u kući ili stanu koji ne obezbjeđuje adekvatno osvjetljenje za zdravu biljku, onda možete koristiti vještačko drvo novca. Vještačka krasula, po Feng šuiju, mnogo je bolja opcija od slabašne, uvele biljke, koja privlači negativnu energiju i treba je odmah eliminisati.

Koje je idealno mjesto za drvo novca?

Pravilno postavljanje krasule veoma je važno ako želite da privučete izobilje. Postoji nekoliko idealnih lokacija za postavljanje ove biljke, kao i onih koje treba izbjegavati. Korišćenje bagua mape u domu, ili čak u jednoj prostoriji, može vam pomoći da pronađete savršeno mjesto za otključavanje srećne energije drveta novca. A možete koristiti i svoju intuiciju i staviti biljku tamo gde po vama to ima najviše smisla.

Pročitajte: Krasula će rasti i cvjetati kao nikada, samo pomešajte ova dva sastojka iz kuhinje i sipajte ih u saksiju

Ako se u jugoistočnom sektoru vašeg doma, koji se smatra sektorom bogatstva i prosperiteta u Feng šuiju, nalazi kupatilo, i pritom nije dobro osvjetljeno, onda tu nećete postaviti drvo novca. Povoljna alternativa za nezgodne lokacije identifikovane na vašoj bagua mapi je da pronađete željeni sektor u drugoj prostoriji.

Trpezarijski sto je dobra lokacija za aktiviranje blagodati krasule, posebno kada se ogleda u ogledalu. To umnožava finanijsko obilje. Postavljanje ove biljke jugoistočni sektor doma (bogatstvo i prosperitet) smatra se veoma srećnim. Drvo novca u kućnoj kancelariji može poboljšati poslovnu sreću kada se postavi u jugoistočni ugao kancelarije ili jugoistočni ugao radnog stola.

Pročitajte: Krasula – Da li ste znali da ima ova ljekovita svojstva?

Podstaknite dobro zdravlje postavljanjem krasule u centar vašeg doma. Privucite pozitivan či tako što ćete postaviti ovu biljkuu predsoblje, odmah pored ulaznih vrata. Drvo novca u saksiji, postavljeno napolju, pored ulaznih vrata, može „pozvati srećnu či da uđe u vaš dom“. U poslu, vjeruje se da postavljanje krasule pored kase povećava bogatstvo i uspjeh. Postavljanje ove biljke na ulaz u vašu radnju, ili neki drugi poslovni objekat, smatra se povoljnim za osiguranje uspjeha i kontinuiranog rasta.

Gdje krasuli nije mjesto?

Spavaće sobe mogu biti problematične za postavljanje biljaka, jer mnogi Feng šui praktičari vjeruju da rastuća energija biljaka može poremetiti san, dok drugi vjeruju da biljke donose obnavljajuću energiju. Pošto se drvo novca smatra generatorom sreće i prosperiteta, biće efikasnija u drugim prostorijama koje nisu posvećene spavanju i odmoru.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI