Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaDr Nestorović je dao recepte koji će poboljšati vaš imunitet, a sve...

Dr Nestorović je dao recepte koji će poboljšati vaš imunitet, a sve sastojke možete da nađete u kuhinji

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Od davnina je poznato – najbolje lijekove za liječenje prehlade i gripa pravi baka. Na tom meniju se mogu naći prepečeno ili karamelizovano mlijeko, melem od meda, limuna i bijelog luka, domaći surupi… Danas smo gotovo zaboravili da za sve bolesti ima lijeka u prirodi. Doktor Branimir Nestorović je za TV Prva dao recepte koji će poboljšati vaš imunitet, a sve sastojke možete da nađete u kuhinji.

Doktor Nestorović je na početku razgovora razbio jedan mit u koji smo gotovo svi vjerovali.

“Vitamin C postoji najviše u svežoj paprici. Višestruko ima više vitamina C paprika nego limun. Ljudi misle da sve što je kiselo sadrži vitamin C, a to je zapravo efekat kiseline”, rekao je on.

Takođe, uopšte nam nije potrebno mnogo vitamina C tokom dana.

“Nije nam potrebna ogromna količina vitamina C, to je neka zabluda koja je važila, zato što je vitamin C zaista koristan za mnoge bolesti, ali samo intravenski. To je zato što vitamin C ima neki svoj plato apsorpcije do jednog grama. Kada uzmete više od jednog grama, to se ne apsorbuje. Neka potrebna dnevna doza je 50 miligrama, to je, recimo, jedna jabuka dnevno”, kaže doktor.

Pročitajte: DR NESTOROVIĆ TVRDI: Ove 4 moćne stvari su najbolji prirodni antibiotici – NEMA ŠTA NE LIJEČE!

Med nepogrešivo pomaže kod kašlja, a postoji jasan naučni razlog za to.

“Med je najbolji lijek za kašalj jer su receptori za kašalj receptori za slatko. Sve što je slatko, može i karamelizovani šećer, koji izuzetno dobro djeluje na sve vrste kašlja”, rekao je doktor Branimir Nestorović.

“Oko 25 odsto lijekova koje imamo u prometu su biljnog porijekla”, zaključio je on i istakao da je loše što se s podsmehom gleda na liječenje biljkama.

Izvortv prva
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI