Subota, 21 Maja, 2022
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeDonosi bogatstvo: Ovo je pravo mjesto za FIKUS u kući

Donosi bogatstvo: Ovo je pravo mjesto za FIKUS u kući

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Fikus spada u najpopularnije biljke, a ima i određenu simboliku zbog koje je cijenjen u Feng Šui filozofiji. Evo gde u kući treba da stoji ova biljka.

Postoje određene sobne biljke koje je poželjno imati u svakom domu, a fikus je jedna od njih. Potiče iz porodice kaučuka i zbog toga nosi naziv biljka guma iako se od nje ništa ne proizvodi. Nejno prirodno stanište je Južna Azija, naročito Indija i ostrvo Java gde po šumama raste visoko. Veoma je popularan i kao sobna biljka zahvaljujući svojim dekorativnim, širokim tamnozelenim listovima.

Pročitajte: Fikus uzročnik alergija

Osim što se lako gaji i uklapa u svaki ambijent, od klasičnog do modernog, fikus je veoma cenjen i u Feng Šui filozofiji. Simboliše obilje, sreću i bogatstvo i pomaže u protoku dobre energije u domu. Takođe, čisti vazduh u prostoriji od štetnih gasova, naročito od formaldehida, hemikalije koja se javlja u gotovo svakom zatvorenom prostoru.

Gde postaviti fikus?

Prema Feng Šui učenju, njegovi široki okrugli listovi čine ga idealnim za postavljanje u uglove prostorija kako bi se ublažile njihove oštrine. Naročito pogodno mjesto je ugao za bogatstvo. Da biste ga pronašli, stanite u centar svog doma i pronađite sjeverni dio stana. Tu stavite fikus. Ali isto tako vodite računa da na tom mjestu biljka ima dosta prirodnog svjetla i da je redovno zalivate i prehranjujete.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

višnje

Preradom do bolje zarade od višanja, mogu da se iskoriste i...

Beogradska porodica Simić, koja se primarno ne bavi poljoprivredom, ima poljoprivredno gazdinstvo u Feketiću i voćnjak višanja sorte „Prima“. Jelena i Vladan, uz dva...