Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetDomaći sprej protiv komaraca

Domaći sprej protiv komaraca

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Bili u zatvorenom ili otvorenom, komarci mogu svuda da nas prate, zato je dobro napraviti domaći sprej protiv komaraca.

Ipak za male štetočine postoji rješenje. Umjesto da odete u prodavnicu i kupite sredstvo protiv komaraca, repelent možete da napravite i kod kuće.

Repelent protiv komaraca je vrsta spreja ili losiona koji ih sprečava da vas ujedu. Ujedi komaraca mogu da ostave velike mrlje koje svrbe na tijelu, a da izazovu i alergijske reakcije. Repelent protiv komaraca neće ubiti komarca već će samo da ga udalji od vas, što će biti dovoljno.

Pročitajte: DOMAĆA SREDSTVA PROTIV KOMARACA – Napravite sami djelotvorne biljne rastvore

Prirodni repelenti odbijaju komarce mirisom eteričnih ulja, koja su bezbijedna za osjetljivu kožu. Mi smo se odlučili za ulje lavande i čajevca u kombinaciji sa alkoholom.

Etarska ulja lavande i čajevca su od davnina poznata kao izuzetno djelotvoran repelent. Ima široku primjenu u borbi protiv raznih insekata. Poznato je da komarci ne vole ni miris alholoha, pa je idealan dio prirodnog spreja.

Šta vam je potrebno za domaći sprej protiv komaraca:

  • bočica sa raspršivačem
  • alkohol
  • voda
  • ulje lavande
  • ulje čajevca

Pročitajte: RJEŠENJE PROTIV KOMARACA: U dvorište postavite dvije tegle i komarci će vas zaobilaziti

Priprema je krajnje jednostavna. Sipajte podjednake količine vode i alkohola i dodajte do 15 do 20 kapi lavande i čajevca. Sve dobro promiješajte i domaći sprej protiv komaraca je spreman za korišćenje.

 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI