Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneVoćarstvoDa li znate kako se beru borovnice? /VIDEO/

Da li znate kako se beru borovnice? /VIDEO/

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Da li znate kako se beru borovnice? Ono što je najviše oduševilo sve koji su pogledali video je činjenica koliko je cijeli proces zapravo brz i jednostavan, daleko brži od branja svake bobice zasebno, kako su mnogi to zamišljali.

U videu, koji je oduševio i iznenadio mnoge, je prikazana berba u kojoj berač bere borovnice pomoću alata koji naziva ‘viljuškom’. Metalna viljuška prolazi kroz grmlje skupljajući bobice uz najmanju moguću štetu. Neki su priznali kako nisu znali da se ovo bobičasto voće bere na taj zgodan način, bili su uvjereni da se beru ručno, bobica po bobica.

Pročitajte: Znate li kako se zamrzavaju borovnice i koliko se dugo tako mogu čuvati?

Ono što je najviše oduševilo sve koji su pogledali video je kako je cijeli proces zapravo brz i jednostavan. Pogledajte kako se beru borovnice:

Video je prikupio dosta pozitivnih reakcija, a mnogi su i komentarisli berbu.

– Zaboljela su me leđa samo od gledanja – napisao je jedan u šali.

Drugi je napisao ‘ljetovao sam u Maineu radeći ovaj posao kako bih malo dodatno zaradio. Težak posao, ali mogao si pojesti borovnica koliko si htio i na kraju dana si lijepo pocrnio’.

Ipak, većina je komentarisala kako berbu borovnica nisu nikada ovako zamišljali, a mnogi su priznali i kako nikada nisu vidjeli kako izgleda sam proces.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI