Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinPriče sa selaBrka ponosni car čvaraka - Izmislio mašinu koju još nigdje nije vidio...

Brka ponosni car čvaraka – Izmislio mašinu koju još nigdje nije vidio (VIDEO)

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Na tradicionalnoj manifestaciji “Čvarak fest” u Mužlji, u Zrenjaninu među mnogobrojnim majstorima svog zanata je i Novak Matić – Brka iz Kovilja.

Zbog njegovih čvaraka mnogi su spremni da potegnu i po 200 kilometara, zavisno gdje je tog vikenda i na kojoj manifestaciji.

Obim posla natjerao ga je da smisli mašinu koja će mu olakšati posao. On tvrdi da ovakvu mašinu nigdje još nije vidio, a mi vam prikazujemo njegov izum koji nije patentirao, a kaže i da neće, kojem još nismo smislili ime ali tvrdimo da odlično obavlja to za šta je smišljen.

On kaže da je uložio oko 2.000 evra u svoju spravu, ali da još nije skroz gotova.

– Ja sam ga izum'o, majstor je pravio. Htio sam da patentiram, ali u ovoj državi ne možeš da patentiraš, jer neko ako promijeni jednu šarku i ne uradi kao ja, on je izumio nešto drugo. Ovaj patent nema, ne u Srbiji, nego ne u svijetu. Ovaj patent nema niko – jasan je Brka.

–  Cijelo selo mi se smijalo kad sam rek'o kakav ću izum napraviti. Niko nije vjerovao da će to da radi, a sad dolaze ne samo iz sela, već sa strane, Fejsom, putem mreža… Pitaju kako može da se napravi… Sve može da se napravi, ali ima par caka – ne može da se napravi.

Na pitanje da li će se obogatiti zahvaljujući svom jakom izumu, on kaže:

– Radim 13 godina, nema ovdje bogaćenja. Ne idem na more, ne idem na putovanja, ne idem na zimovanja, ne znam šta je to i neću da idem, ali hoću da mi djeca zdravo odrastaju i jedu zdravu hranu – iskren je dobri Brka.

Brka ima i univerzalnu reklamu za čvarak.

– Prikazuju vijagre, čudesa neka… Ma ne treba vijagra, samo domaći čvarci i cipovka domaća. Kad pojedeš pola kile čvaraka i cipovku, cio dan kopaš, a uveče svašta radiš – poručuje Brka, prenosi I love Zrenjanin.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI