Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeBiljka koju svaka žena treba da nabavi u aprilu - Razlog će...

Biljka koju svaka žena treba da nabavi u aprilu – Razlog će vas oduševiti

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Biljka koju treba da nabavite u aprilu je bosiljak.

Vjeruje se da ako želite da privučete novac treba da ga nosite u novčaniku, a ako želite ljubav vjeruje se da bi trebalo da se kupate u njemu.

Ova biljka se od davnina koristila u ljubavnim jadima i privlačenju novca, a vjerovanje kaže da treba da se nosi u džepu novčanika ako vam je namjera da steknete finansijsku korist.

Ali, zašto baš u aprilu?

April se smatra mjesecom ženske plodnosti i zaštitnik je novorođenčadi, pa se vjeruje da je baš zato u aprilu bosiljak najdjelotvorniji za žene, piše Novi.ba.

Pročitaajte: Bosiljak: Ukusan začin s iznenađujućim zdravstvenim prednostima

Bosiljak ljekovita svojstva

U bosiljku se mogu naći sljedeći vitamini: vitamin A, vitamin K, vitamin C i vitamin B6; a od minerala bosiljak sadrži magnezijum, mangan, kalijum i gvožđe.

Ljekovita dejstva bosiljka prepoznata su čak i u tradicionalnoj medicini. Bosiljak može da bude jako djelotvoran za različite tegobe i djelotvoran je za obaranje tjelesne temperature; za tretiranje različitih upala; za smirivanje kašlja, djelotvoran je za smirivanje simptoma prehlade; kod astme i bronhitisa; blagotvorno djeluje na srce; na depresiju i stres; poboljšava rad bubrega; djeluje na infekcije u ustima; održava zdravlje očiju i zuba; poboljšava apetit; smiruje mučninu i nagon za povraćanjem.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI