Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeStarinski lijek idealan za jetru i holesterol: Jedna šolja čaja umiriće sve...

Starinski lijek idealan za jetru i holesterol: Jedna šolja čaja umiriće sve probleme

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je i rakija od lincure.

Od davnina se koristi u tradicionalnoj medicini za bolji apetit, kod problema žuči, za nerve, cirkulaciju, žlezde, kao i za bolje digestivno zdravlje.

Lincura (Gentiana lutea) je samonikla biljka u planinskom ambijentu koja spada u zaštićene biljne vrste. Poznata je i kao encijan, vladislavka i gorki korijen. Najljekovitiji dio biljke je korijen koji se koristi za pripremanje gorkog čaja, ulja i tinktura, a treba reći da se ova biljka najviše koristi u industriji alkoholnih pića (čuvena rakija lincura).

Svakodnevno uzimanje vitamina i suplemenata za jačenje imuniteta nije nešto što je preporuka ljekara i nutricionista na duže staze nisu pravo rješenje. Zbog ovoga bi rešenje za podizanje i jačanje imuniteta trebalo potražiti u prirodi, čajevima i biljkama koje ne mogu da utiču loše na organizam, a mogu da pomognu.

Pročitajte: LJEKOVITI LIKER OD LINCURE /RECEPT/

Lincura je pravi narodni lijek koji se bere u jesen ili rano proljeće i to uvijek od starijih biljaka.

Planinska ljepotica, poznata je po rakiji, od nje može da se pravi rakija, gorka rakija koja je fenomenalna za jačanje imuniteta, posebno posle nekih jakih terapija sa ljekovima, zračenja i slično.

Recept za čaj od lincure je posebno cenjen zato što pored navedenih, lincura ima još mnogo blagotvornih efekata koji su pravo čudo za naš organizam.

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je i rakija od lincure.

Jednu malu čajnu kašičicu praha od lincure ili kafenu kašičicu grubo usitnjenog korijena prelijte sa dva decilitra vruće vode, zatim poklopite i tek nakon tridesetak minuta dobro procijedite. Pijte čaj dva do tri puta dnevno i to nezaslađen, najmanje sat vremena pre jela.

Veoma važno obratiti se stručnom licu, a starinske recepte koristiti samo uz odobrenje ljekara.

Izvorb92.net
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI