Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiAgrimatco BiH predstavio vrhunske proizvode na sajmu poljoprivrede "Interagro 2023"

Agrimatco BiH predstavio vrhunske proizvode na sajmu poljoprivrede “Interagro 2023”

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Na 21. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova i ribolova “Interagro 2023” u Bijeljini, kompanija Agrimatco BiH predstavila je svoju široku paletu proizvoda i usluga, istovremeno otvarajući vrata novih prijateljstava i poslovnih prilika.

Saradnja između Agrimatco BiH i Agrimatco Srbija, sa njihovom jasnom težnjom ka kvalitetu i neprestanoj razmeni znanja, omogućila im je da pruže podršku poljoprivrednicima i postignu izuzetne rezultate na poljoprivrednom tržištu. Osim već dobro poznatih brendova, koji igraju ključnu ulogu u uspješnom poljoprivrednom procesu, štand Agrimatc-a ove godine krasili su vrhunski traktori koji su naišli na veliko interesovanje među domaćim poljoprivrednicima.

Direktor kompanije Agrimatco BiH Milan Vujanović / Foto: printscreen "NTV ARENA"
Direktor kompanije Agrimatco BiH Milan Vujanović / Foto: printscreen “NTV ARENA”

Direktor kompanije Agrimatco BiH, Milan Vujanović, za NTV Arenu izjavio je: “Agrimatco je već 20 godina prisutan na tržištu Bosne i Hercegovine. Do ove godine, naša kompanija se isticala po uvozu i distribuciji sredstava za zaštitu biljaka, đubriva, sjemena povrća i ratarskih kultura, kao i sistema za navodnjavanje. Međutim, ove godine, prateći naše kolege iz Agrimatco Srbija, pokrenuli smo i uvoz i prodaju poljoprivredne mehanizacije. Na sajmu smo izložili mašine iz naše palete proizvoda, uključujući “Farmtrac traktore” iz Indije, pneumatske sijačice za širokoredne kulture renomirane francuske kompanije “Monosem”, i rasipače za mineralna đubriva njemačke kompanije “Rauch”, čiji smo zastupnici za Bosnu i Hercegovinu. Za sve mašine koje distribuišemo, obezbijedili smo servis i obuku za rukovanje kako bismo poljoprivrednicima bili na usluzi.”

Investicije poljoprivrednika u modernu poljoprivrednu mehanizaciju pokrenule su sistemske mere nadležnih ministarstava u Bosni i Hercegovini, kao i mađarski program podrške. Agrimatco je primijetio povećano interesovanje za svojim proizvodima na ovogodišnjem sajmu “Interagro 2023” i izrazio zadovoljstvo tim odzivom.

Direktor Vujanović dodaje: “Interesovanje za mehanizacijom je izuzetno veliko, i imali smo izvanredan odziv posjetilaca na ovogodišnjem sajmu Interagro. Podrška koju pružaju ministarstva poljoprivrede Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine je vrlo stimulativna i već se vidi u povećanju prodaje mašina. Ako se nastavi ovaj vid podrške ministarstava i u narednim godinama, ne sumnjam da ćemo imati vrhunsku mehanizaciju na našem tržištu.”

Agrimatco cijeni povratne informacije poljoprivrednika, koje su od suštinskog značaja za usmjeravanje njihovih napora na pružanje proizvoda i usluga koje zadovoljavaju potrebe poljoprivrednika.

Kada je riječ o iskustvima poljoprivrednika sa proizvodima koje nudi Agrimatco, Vujanović ističe da kompanija aktivno radi na pružanju najkvalitetnijih proizvoda poljoprivrednicima. To se naročito odnosi na Farmtrac traktore, o kojima je rekao: “Farmtac je jedna od najvećih indijskih kompanija sa 70 godina iskustva na tržištu Indije. Svi naši traktori su opremljeni pogonom na sva četiri točka (4×4) i imaju ravnu šasiju, što olakšava ulazak i rukovanje traktorima. Poseduju Bosch elektroniku i Fordove motore, osim najmanjeg traktora od 26 ks, koji posjeduje motor marke “Mitsubishi2. Kvalitet je izvanredan, a cijene prihvatljive, tako da vjerujem da će naši kupci biti zadovoljni i cijenom i kvalitetom.”

Farmtrac traktori
Farmtrac traktori

Agrimatco BiH nastavlja sa svojim posvećenim radom na podršci poljoprivredi i unapređenju poljoprivredne mehanizacije, čineći tako ključni korak ka održivom razvoju poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte video prilog:

Za više informacija o poljoprivrednoj mehanizaciji i proizvodima kompanije Agrimatco BiH, slobodno se obratite na sledeće brojeve telefona:

  • 00387 65 602 022 
  • 00387 66 902 991

Naši stručnjaci će vam rado pružiti sve potrebne informacije i odgovoriti na vaša pitanja vezana za naše proizvode i usluge.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI