Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetPrirodna bomba za prehladu

Prirodna bomba za prehladu

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kombinacija ova tri zdrava sastojka( đumbir, limun i med),  je prirodno  oružje u borbi protiv prehlade i gripa. Med kao prirodni antioksidans bogat je antibakterijskim i protivupalnim sastojcima, limun je prirodni antiseptik, poboljšava probavu i izuzetno je bogat izvor vitamina C, i đumbir koji ima protivupalna i antivirusna svojstva i pospešuje rad respiratornih organa čine ovu kombinaciju pravom zdravom bombom.

Kinezi i Indijci su koristili đumbir kao lijek za liječenje mnogih bolesti pre više od 4000 godina, a u doba Rimljana, naročito pred početak nove ere, bio je neprocenjiva i dragocjena trgovačka roba.

Đumbir može da poboljša vaš imunitet, a to je itekako važno, posebno onda kada ste često bolesni i malaksali.

Ukoliko imate stomačne tegobe kao što su nadutost,  grčevi, zatvor,  mučnina ili  povraćanje (naročito u trudnoći), đumbir je rješenje. Ovaj čudotvorni korijen oblaže sluznicu želuca i obnavlja je, djeluje na glatke mišiće u crijevima.

Priprema:

U veću teglu, narendati  đumbirov korijen,  dva limuna isjeći na kriške, oba sastojka preliti medom. Čuvajte u frižideru,  i svakog dana uzimati  po kašiku.

Izvor: Domaćinska kuća

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI