5 jednostavnih načina da prirodnim putem uklonite sluz iz sinusa

Bosiljak Bosiljak

Da biste lakše disali primjenite prirodna sredstva: jabukovo sirće, bosiljak, đumbir, limun ili kurkumu

Ako su vam sinisi začepljeni, primenite neko efikasnih domaćih rešenja: jabukovo sirće, bosiljak, đumbir, limun i kurkumu.

Prvi jesenji dani neminovno donose viruse i prehlade. Bolovi u sinusima su nepodnošljivi, a sekret koji se spušta iz gornjih disajnih puteva, tjera nas na kašalj
Bolest, prehlada ili grip, ne moraju da budu jedini razlog sluzi u sinusima. Različiti faktori mogu da utiču na proizvodnju sluzi:
Mliječni proizvodi; kafa; soja; začinjena hrana;
Pretjerana upotreba kapi za nos;
Sezonske alergije…
Evo 5 jednostavnih načina da prirodnim putem uklonite sluz:

1. Jabukovo sirće
Nekoliko čajnih kašika jabukovog sirćeta tokom dana, pomoći će vam da spriječite prekomjernu proizvodnju sekreta i da uravnotežite pH ravnotežu u tijelu.

2. Bosiljak
Inhaliranje parom čaja od bosiljka stari je recept na koji smo zaboravili. Sve što treba da uradite je da skuvate jak čaj od bosiljka i da udišete paru.

3. Čaj od đumbira
Đumbir je prirodno antibakterijsko sredstvo. Đumbir pomaže da se ublaži bol u grudima i grlu, omogućava sušenje sluzi u organizmu.
Recept: Narendajte korijen đumbira, pa ga prelijte sa dvije šolje ključale vode. Ostavite da odstoji 10 minuta, procedite. Dodajte malo meda i popijte.

4. Med i limun
Ovo je najbolj i najstariji recept protiv sluzi u sinusima. Limun je bogat vitaminom C, koji podstiče imunitet. Vitamin C je i odlična preventiva protiv prehlade.

5. Kurkuma
Kurkumin, biološki aktivan sastojak kurkume, ima više od 150 potencijalno terapeutskih svojstava, uključujući antiupalne, antimikrobne i antikancerogene elemente.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Preporuka za vas