Subota, 18 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijesti10 miliona za poljoprivrednike spremno za isplatu, čekali se kantoni

10 miliona za poljoprivrednike spremno za isplatu, čekali se kantoni

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Prije tačno sedam dana, na redovnoj press konferenciji Vlade Federacije BiH najavljen je skori početak isplate poticaja za poljoprivrednike.

Pored ostalog, resorni ministar Šemsudin Dedić rekao je tada da je ministarstvo obezbijedilo za ove svrhe 10 miliona KM.

„Mnogi kantoni još nisu dostavili zahtjeve poljoprivrednika, tako da ih i ovom prilikom pozivam da u što kraćem roku odrade svoj dio posla”, izjavio je Dedić.

Obzirom na veliki broj upita poljoprivrednika zainteresovanih kad će krenuti očekivane isplate kontaktirali smo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Rečeno nam je da većina kantona nije nažalost imala sluha za apele ministra, te su sa dostavljanjem obračuna čekali do dana isticanja zakonskog roka, odnosno do 31. marta. Zahtjevi ovih kantona su trenutno u fazi obrade, koja bi, prema procjenama, trebala završiti do kraja naredne sedmice.

„Službenici zaduženi za obradu zahtjeva će raditi preko vikenda kako bi što prije završili sa unosom. Isplata poticaja u kantonima u kojima su zahtjevi već obrađeni trebala bi početi naredne sedmice”, navedeno je iz FMPVŠ.

(Vijesti.ba)

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI