Četvrtak, 13 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinPriče sa selaZELENA JAJA KOJA KOŠTAJU I DO 100 EVRA - Ovaj unosni biznis...

ZELENA JAJA KOJA KOŠTAJU I DO 100 EVRA – Ovaj unosni biznis možete i vi pokrenuti!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

ZELENA JAJA – Jedna porodica iz Zrenjanina je započela interesantan biznis odgajanja neobične ptice australijskog porijekla čija jaja mogu koštati i do 100 evra. U nastavku teksta saznajte o čemu se radi i kako i vi možete pokrenuti ovakav posao.

Vrlo često viđamo neobične kućne ljubimce, a u Zrenjaninu je trenutno prava atrakcija ptica emu koja je porijeklom iz Australije i čija zelena jaja koštaju 40-50 evra, a u zavisnosti od potražnje i tržišta, mogu dostići i 100 evra. Emui su drugi po veličini na svijetu poslije nojeva. Porodica Stojanov iz Zrenjanina je do sada ova jaja samo poklanjala, ali u planu je razvoj velikog biznisa.

Ova ptica jede jednom dnevno i može da poraste čak i do dva metra. Osim što su velika atrakcija u našim predjelima, jer ovde njihovo prirodno stanište, mogu biti i izuzetno profitabilne. Ova ptica višestruko je korisna, njihova jaja su izuzetno tražena, kao i meso, za koje su doktori rekli da je među najzdravijim jer sadrži minimalne količine holesterola.

Pročitajte: Kako pravilno konzumirati prepeličja jaja

Prosječna težina jaja emua je oko 700 grama i od jednog može da doručkuje mnogočlana porodica. Trenutna cijena po komadu je nevjerovatnih 50 evra, a ono što je takođe veoma interesantno kod ove vrste ptica jeste da ženka snese jaje, a mužjak kasnije leži na njemu.

Uzgajanje emua mogao bi da bude veoma unosan i profitabilan posao za mnoge. Osim skupih jaja i kvalitetnog mesa, od ove ptice se još koristi i koža koja se upoređuje sa krokodilskom, a na leđima svakog odraslog emua nalazi se i oko pet kilograma loja od kog se dobija ulje koje se kasnije koristi u kozmetičkoj industriji.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI