Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiVLASENICA - U toku postavljanje plastenika u okviru projekta ekonomskog osnaživanja

VLASENICA – U toku postavljanje plastenika u okviru projekta ekonomskog osnaživanja

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kroz projekat Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba kroz plasteničku porizvodnju povrća, Opština Vlasenica i Humanitarna organizacija „MAID“ obezbijedili su plastenike za 20 korisnika koji žele na ovaj način da ostvare prihod za svoju porodicu.

Potražnja na tržištu motivisala je korisnicu Gordanu Klještan da nabavi još jedan plastenik, a priliku je vidjela u projektu Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba kroz plasteničku porizvodnju povrća.
„Mi smo izdvojili 500 KM za učešće. Zahvaljujemo se i Opštini i donatoru, jer će nam novi plastenik mnogo značiti za dalju proizvodnju“, kaže Gordana Klještan iz naselja Jevtići.

Plastenici su površine 100 kvadratnih metara sa sistemom za navodnjavanje i ostalom pratećom opremom a korisnici će dobiti i sadni materijal.

Šef Odsjeka za razvoj u Opštini Vlasenica Željko Damljanović rekao je da je vrijednost projekta 53 280 KM.
„Opština Vlasenica i Humanitarna organizacija „MAID“ će izdvojiti po 40%, a korisnici 20% od vrijednosti nabavljene opreme“, kaže Damljanović i ističe da je ovo drugi projekat koji Opština Vlasenica, sa ciljem razvoja plasteničke proizvodnje, realizuje sa Humanitarnom organizacijom „MAID“.

„Bitno je naglasiti da je ovaj projekat dao određeni zamajac plasteničkoj proizvodnji povrća na području opštine Vlasenica s obzirom na to da do prije par godina ova vrsta proizvodnje nije ni postojala, a sada imamo oko 100 domaćinstava koja se bave plasteničkom proizvodnjom voća i povrća“, rekao je Damljanović.

Postvaljanje plastenika počelo je ove sedmice i očekuje se da će posao biti završen za 7 do 10 dana.

OPŠTINA VLASENICA

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI