Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiUZNEMIRUJUĆE: Stoku nalaze isisane krvi, bez jezika i genitalija

UZNEMIRUJUĆE: Stoku nalaze isisane krvi, bez jezika i genitalija

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Nešto se misteriozno događa u američkom istočnom Oregonu – već četiri decenije rančeri pronalaze svoju stoku mrtvu, ali uzrok nije prirodna smrt, već nešto puno bizarnije, piše IFL Science.

Naime, ostaci životinja pronalaze se bez kapi krvi, s hirurški precizno odsječenim jezicima i genitalijama.

Bikovima je uklonjeno “nekoliko organa”Foto: (Agencije )

Nakon kratke pauze u pronalaženju takvih osakaćenih životinja, čini se kako se misterij vratio. Udruženje stočara iz Oregona je krajem avgusta objavilo da su pronašli pet bikova koji su nedavno uginuli na ranču “Silvies Valles”.

Bikovima je uklonjeno “nekoliko organa”, iako nije bilo znakova napada grabežljivica kao ni toga da su životinje upucane ili pak otrovane.

Konkretnije, Associated Press izvijestio je ove sedmice da su njihova tijela potpuno isušena od krvi, a njihovi spolni organi i jezici su uklonjeni. Neobično je da bi predator napao životinju i isisao na stotine litara krvi, a leš ostavio netaknut.

U posljednjih nekoliko decenija stoka na istočnim dijelovima države pronađena je mrtva pod jednako neobičnim okolnostima.

Prema Oregon Public Broadcastingu, na isti je način ubijena krava na udaljenom ranču 1980., dok je druga stoka pronađena mrtva u blizini Prinstona i Burna u proteklih nekoliko godina.

Izvještaj “New York Timesa” iz 1975. navodi kako je ubijeno gotovo 200 krava u 11 različitih zapadnih i srednjozapadnih država. Zanimljivo je da je policija još prije četiri decenije vjerovala da su zločini povezani s “grupom iz Oregona”, za koju se navodi da uključuje sljedbenike za putovanje u svemir.

– Ovaj je niz sakaćenja sedamdesetih čak privukao pažnju FBI-ja, ali čak ni oni nisu uspjeli riješiti slučaj. Ipak, nisu htjeli produbljivati misterij pa su izjavili kako je istraga zaustavljena zbog nedostatka nadležnosti.

Trenutno na slučaju radi šerif iz okruga Harni, a vodeća je pretpostavka u slučaju kako je za neobična ubistva odgovoran nepoznati kult, koji na taj način možda pridonosi neku vrstu ritualne žrtve.

Ipak, među lokalnim stanovništvom ruralnog Oregona šire se razne glasine i “divlje” teorije o krivcima, od sotonista do bigfoota, vojske Sjevernog Vijetnama i naravno – izvanzemaljaca.

– Mnogo ljudi naginje teoriji izvanzemaljaca – rekao je zamjenik šerifa okruga Harni Den Dženkins (Dan Jenkins) na javnoj radioteleviziji Oregon.

Jedan od gledalaca pozvao je u emisiju i rekao policiji da su pronađena ulegnuća ispod leševa, vjerujući kako ih izvanzemaljski brodovi spuštaju s velikih visina nakon što obave svoje “eksperimente”.

Drugi navode teorije po kojima bi se policija trebala koristiti Geigerovim brojačima oko životinje da bi izmjerili zračenje, vjerujući kako će ga zasigurno pronaći.

Udruženje stočara iz Oregona priopćilo je kako će isplatiti novčanu nagradu od 1.000 dolara za informacije ili dokaze koji rezultiraju hapšenjem ili osudom onih koji su upleteni. Ranč “Silvies Valley” također je najavio nagradu od 25.000 dolara za informacije koje vode do hapšenja i osuda,prenosi Dnevni avaz.

U međuvremenu se misterija nastavlja.

Izvor: SrednjaBosna

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI