Petak, 7 Oktobra, 2022
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeUzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo - Jasni signali da je biljka...

Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da najčešće grešimo kada je u pitanju zalivanje, pa dolazimo do toga da biljka vene iz korijena.

Ovako se zalivaju biljke

Pretjerano zalivanje može da dovede do truljenja korijena same biljke, a u tom slučaju joj nema spasa. Veoma je važno obratiti pažnju na znakove upozorenja koje nam omiljeno cvijeće šalje.

 Ne zalivati ako je zemlja mokra

Najvažnija stvar jeste da kada vidite da je zemlja mokra, ne zalivate biljku. Uvijek će vam se učiniti da je suva pri samoj površini, ali ukoliko stavite prst u zemlju primijetićete da je ona zapravo mokra i da u tom slučaju nikako ne trebada je zalivate. Višak vode bi mogao da ubije vašu biljku.

Pročitajte: DA BI SURFINIJE CVJETALE DO OKTOBRA, POTREBNO JE DA IH ZALIVATE NA POSEBAN NAČIN

Treće pravilo glasi: Žuti listovi su alarm za uzbunu

Ukoliko primijetite da su listovi na sobnim biljkama žuti, to sasvim sigurno znači da biljka vene i da ima previše vode.

Šta raditi kada je stabljika mekana?

U tom slučaju odmah prestanite sa zalivanjem, jer je biljka na korak do umiranja. Mekana i gnjecava stabljika je znak da biljci nema spasa i da nikako ne nastavljate da joj dajete vodu.

Bubice oko biljke

Insekti često znaju da se skupljaju oko biljke kada ima previše vode, to treba da vam bude znak da prikočite sa zalivanjem ili da skroz prestanete.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

jabuke

KAKO DA JABUKE TRAJU MJESECIMA – Odmah spremne za upotrebu, a...

Brz i lak način da jabuke traju mjesecima, a biće odlične kada želite ukusne kolače ili pite. Možda vam ne djeluje pratkično da čuvate jabuke...