Četvrtak, 13 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetUništite bakterije: Kako da održavate vašu torbu za nabavku čistom

Uništite bakterije: Kako da održavate vašu torbu za nabavku čistom

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Platnene torbe za nabavku su spas za očuvanje životne sredine. Ali ako ih ne održavate redovno one mogu da budu pravi izvor zaraze.

Često se dešava da ih stavljate u kolica u koja ljudi stavljaju svoju obuvenu decu ili u njih stavljate mliječne proizvode koji iscure, sirovo meso, pakovanja koja ponekad stoje po podu dok ih prodavci ne poređaju na rafove.

Studije pokazuju da u svakoj torbi koja se ponovo koristi ostaju bakterije od prethodnih upotreba.

Kako prati pamučne torbe za kupovinu

Torbu prvo dobro istresite, pa proverite da li ima fleka, naročito unutra. Mrlje natopite deterdžentom za sudove, pa posle nekog vremena istrljajte. Perite pamučne torbe za nabavku na visokoj temperaturi, sa kuhinjskim krpama. Izbjegavajte upotrebu izbeljivača, jer može doći do oštećenja pamučnih vlakana. Perite ih barem jednom nedeljno, a i češće ako primetite da se nešto prosulo.

Kako prati plastične kese za višekratno korišćenje

Rastvorite malo deterdženta za sudove u toploj vodi, natopite magičnu krpu i sapunicom dobro istrljajte kesu / torbu spolja i iznutra. Naročito pritisnite oko štepova i na dnu. Dobro isperite, pa temeljno osušite prije nego što ih spakujete da ne bi došlo do pojave buđi.

Izvor: lepaisrecna.rs 

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI