Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiU Prnjavoru otvoren regionalni sajam poljoprivrede, privrede i turizma

U Prnjavoru otvoren regionalni sajam poljoprivrede, privrede i turizma

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Danas je u Prnjavoru otvoren deveti Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma i na njemu će se predstaviće se više od 150 izlagača iz svih zemalja regiona.

Ova privredna manifestacija, na jednom mjestu, okuplja brojne domaće i strane privredne subjekte, ekonomske stručnjake, članove regionalnih i državnih privrednih komora, gradonačelnike i načelnike Republike Srpske i Federacije BiH, zvanične predstavnike prijateljskih gradova, kao i domaće zvaničnike i inostrane diplomate.

Takodje na sajmu je prisustvovao premijer Republike Srpske Radovan Višković, gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Darkom Tomašem i otvorio deveti Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma.

Višković je istakao da je Prnjavor jedna od najrazvijenijih opština u Republici Srpskoj. Naveo je da Vlada podržava manifestacije poput Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma u Prnjavoru.

– Dužnost Vlade je da podržava opštine kao što je Prnjavor i ponosan sam što sam danas ovdje – rekao je Višković.

Načelnik opštine rekao je da su prnjavorski privrednici u prošloj godini ostvarili prihod veći od 800 miliona KM i izvoz veći od 210 miliona KM.

– To opštinu Prnjavor stavlja u sam vrh Republike Srpske. Razvoj opštine i Republike biće nastavljen i u okviru poslovne zone, a ovaj sajam je prilika da privrednici Prnjavora pokažu šta sve mogu – rekao je Tomaš.

On je napomenuo da je u posljednje dvije godine u ovoj opštini u infrastrukturne projekte investirano više od sedam miliona KM.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI