Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro SavjetTrikovi uz koje ćete iscijediti najveću količinu soka iz limuna

Trikovi uz koje ćete iscijediti najveću količinu soka iz limuna

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Sigurno vam se mnogo puta desilo da kupite limun, a kada ga presječete, nemate šta iz limuna šta da iscijedite. Međutim, postoji jedan jednostavan trik koji će vam omogućiti da limun iskoristite na najbolji način i da iz njega iscijedite najveću moguću količinu soka.

Mnogi limun neposredno pre upotrebe valjaju na ravnoj podlozi da bi on omekšao. Međutim, ovo mu neće mnogo pomoći. Najbolje bi bilo da se on drži u vodi.

Pročitajte: Moć zamrznutog limuna: Niste ni svjesni šta sve liječi!

Limun u toploj vodi

Da biste iz limuna iscijedili sav sok, najbolje bi bilo da ga desetak sekundi pre upotrebe držite u toploj vodi. Na ovaj način ćete dobiti dvostruko više soka. Ovo je jednostavan trik koji će pomoći da limun u potpunosti upotrijebite, piše Agroinfo.rs.

Limun u hladnoj vodi

Često možemo vidjeti u kafićima ili filmovima jednu veliku posudu sa vodom u kojoj je i limun. Ovo je još jedan način da iz limuna dobijete najveću moguću količinu soka. Ukoliko rešite na ovaj način da čuvate limun, najbolje bi bilo da vodu u kojoj stoji mijenjate na dve nedjelje. Na ovaj način ćete mu produžiti rok trajanja i dobiti sočne plodove lake za cijeđenje. Ako pak rešite limun da čuvate par mjeseci, činiju sa vodom i limunom ubacite u frižider i na ovaj način čuvajte do tri mjeseca.

Pročitajte: Četiri trika sa limunom koje možete koristiti svaki dan

Sačuvajte i limunovu koru

Možete uspješno sačuvati i limunovu koru. Prvo je treba osušiti na vazduhu, pošto ste je prethodno izrendali. Kada vam zatreba samo potopite u vodu, pa će povratiti svoju svježinu, elastičnost i aromu. Limunovu koru koristite na razne načine jer je takođe vrlo zdrava.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI