Petak, 14 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZdravlje i ishranaŠta prvo trebate uraditi s malinama nakon kupovine

Šta prvo trebate uraditi s malinama nakon kupovine

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Ako vam je plan pojesti maline odmah nakon kupovine ne morate se zamarati trikovima koji produljuju svježinu, niti ih spremati u frižider jer će na sobnoj temperaturi imati najviše okusa i mirisa.

Ali ako želite ostaviti maline za sutra, tada se potrebno malo angažovati. Najprije proberite sumnjive komade, one koji su suviše mekani ili su se počeli kvariti pa ih stavite u frižider.

Maline perite uvijek netom prije nego što ćete ih pojesti kako se ne bi prebrzo pokvarile. Kako bi trajale i do nekoliko dana, maline stavite u posudu koju pokrijte vlažnim papirom pa ostavite u frižideru. Maline možete prethodno namočiti u kupki s sirćetom, baš kao i jagode. Ne brinite se, okus sirćeta se neće kasnije osjetiti.

Više od sedam dana maline će preživjeti jedino zamrznute. Želite li ih sačuvati u zamrzivaču, najprije ih operite, osušite na papirnatim peškirima i nakon što se osuše, stavite ih na tacnu u jednom sloju pa prebacite u zamrzivač. Nakon nekoliko sati ih izvadite, prebacite u posude za zamrzavanje.

Izvor: Punkufer.hr

Kako da sačuvate svježinu MALINA nekoliko dana

Evo kako do velikog prinosa MALINA: 3 pravila koja se moraju poštovati!

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI