Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiSolana Tuzla ispunjava zahtjeve tržišta i snabdijeva BiH ali i zemlje regiona

Solana Tuzla ispunjava zahtjeve tržišta i snabdijeva BiH ali i zemlje regiona

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Usljed novonastale situacije i povećane potražnje osnovnih životnih namirnica, so je jedna od prvih na popisu najtraženijih proizvoda posljednjih mjeseci. Da bi spremno odgovorili na sve zahtjeve domaćeg i inostranog tržišta, Tuzlanska Solana radi punim kapacitetom kako bi proizveli i sabdijeli sve kupce i domaćinstva ovim, za život neophodnim, proizvodom.

“Solana i u ovim uvjetima pandemije korona virusa redovno proizvodi i distribuira so kako na domaće tako i na Ino tržište. U mjesecu martu imamo povećanu potražnju soli, a u zadnje tri sedmice na tržište smo isporučili 10.000 tona svih vrsta soli. Do sada smo uspjeli odgovoriti svim zahtjevima tržišta i nadamo se da ćemo održati ovaj kontinuitet proizvodnje i da soli neće nedostajati kako na domaćem, tako i na Ino tržištu. Svim kupcima u susjednim državama koje ovu stratešku sirovinu nemaju u dovoljnim količinama, isporučujemo prema njihovim potrebama i u neophodnim količinama. Pored svih otežavajućih okolnosti i dalje poseban akcenat stavljamo na sigurnost i kvalitet naših proizvoda”, ističe Bakir Smailagić, direktor Tuzlanske Solane.

Uprkos činjenici da se izvoz soli odvija otežano zbog situacije na granicama, Tuzlanska Solana uz pomoć saradnje sa distributerima, izvozi kuhinjsku i industrijsku so u dovoljnim količinama u Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Sloveniju kao i u druge zemlje. Solana u izvozu, putem teretnih vozova isporučuje svoje proizvode, a iz ove kompanije navode kako je krajem prošle sedmice otišao teretni voz soli za Sloveniju.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar Dedić pripremio mjere za pomoć poljoprivrednicima u višemilionskom iznosu

Cijena ruske pšenice veća od cijene nafte

 

Izvor: akta.ba

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI