Četvrtak, 28 Oktobra, 2021
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiSistemi za navodnjavanje omogućili dobre prinose kukuruza

Sistemi za navodnjavanje omogućili dobre prinose kukuruza

Agrotehničke mjere i navodnjavanje dali su dobre rezultate kada je riječ o prinosu kukuruza na oglednim poljima, istakao je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Bursać.

Bursać, koji danas prisustvuje u Kladarima kod Srpca manifestaciji “Dani polja i javna žetva kukuruza Kladari, Srbac 2021”, navodi da je parcela poljoprivrednog prizvođača Đure Cvijića kompletna bila pod sistemom za navodnjavanje i da je to rezultiralo dobrim prinosom kukuruza.

Pročitajte: Poljoprivrednicima u Srpskoj nadohvat ruke najnovija sjemena i hibridi

“Ovdje danas radimo oko 35 sorti novih hibrida i ovo je dobar način da poljoprivrednim prozvođačima približimo ono što sjemenske kuće i instituti nude”, naglasio je Bursać.

Na taj način, dodaje Bursać, poljoprivredni prizvođači Republike Srpske mogu se uvjeriti u kvalitet najboljih hibrida koji se prodaju na našem tržištu te odabrati najbolju sortu koja će im omogućiti dobre prinose.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

Aktuelno

voćnjak

Jesenji tretman koštičavog voća

Koštičavo voće (breskva, kajsija, šljiva, višnja, trešnja i dr.) u zavisnosti od voćne vrste, sortimenta i lokaliteta, nalazi se u fazi od početak obezbojavanja...