Utorak, 18 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiSELA OSTALA BEZ STRUJE Zbog olujnog vjetra i snježnih padavina brojni kvarovi...

SELA OSTALA BEZ STRUJE Zbog olujnog vjetra i snježnih padavina brojni kvarovi na elektromreži

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Brojna sela u Han Pijesku i Rogatici ostala su bez struje nakon olujnog vjetra i snježnih padavina, a u opštini Sokolac bez napona je ostalo 36 trafostanica.

Upravnik elektrodistributivne radne jedinice Sokolac Blaženko Bulajić rekao je Srni da su snijeg i jaki udari vjetra ostavili bez napona 36 trafostanica, a od ranih jutarnjih časova radi se otklanjanju prekida.

On je naveo da je na delekovodu Sokolovići bez napona 14 trafostanica, na dalekovodu Kaljina 12, na kablovskom odlazu auto-baza četiri, a na dalekovodima Novo Selo i Unis po tri.

Bulajić je naveo da je do kvarova došlo tokom noći zbog mokrog snijega koji se zadržao na elektrovodovima, zaledio i doveo do njihovog spajanja i prekida napona.

Prema podacima iz opštinske Službe za održavanje lokalnih puteva Sokolac, svi pravci su prohodni, a mehanizacija čisti saobraćajnice u gradskom naselju, po utvrđenim prioritetima lokalne zimske službe.

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija “Vrelo Bioštice” na Sokocu rekli su Srni da je redovno vodosnabdijevanje potrošača.

Tokom protekle noći palo je oko 20 centimetara novog snijega.

U rogatičkoj radnoj jedinici “Elektrodistribucije” rečeno je Srni da je noćas došlo do iskakanja 35 kilovoltnog dalekovoda Rogatica-Borike i da je bez struje desetak sela koja gravitiraju na tom području sve do Žepe.

Monteri su na terenu i rade na otklanjanju kvarova na elektro-mreži.

Šef Štaba za čišćenje i održavnje puteva u opštini Han Pijesak Zora Gašević rekla je Srni da od snježnih nanosa putari čiste pravce do sela Borovine i Malo Polje kroz šumoviti dio opštine, gdje je visina snijega 50 centimetara, a radi se i na čišćenju snijega u centru opštine.

Ona je navela da struje nema u prigradskom naselju Ljeskovac, kao i u selima Kusače, Rijeke, Jelovci, Plane, Krivače, Brložnik, Stoborani, Gođenje, Pjenovac, Nevačka, Kape, Rubinići i Gornje Babine.

Izvor: Srpska info

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI