Srijeda, 22 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijesti„SAVA“ POVEĆALA OTKUPNE CIJENE POVRĆA

„SAVA“ POVEĆALA OTKUPNE CIJENE POVRĆA

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Nakon niza održanih sastanaka sa poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije, danas su zvanično finalizovani pregovori i potpisani ugovori otkupa sirovina za 2019.godinu sa proizvođačima.

Iz prehrambene industrije Sava Semberija ističu da su korigovane cijene otkupa za ovu godinu u zavisnosti od vrste proizvoda i da su ujedno povećali otkupne cijene od pet do 20 odsto.

otkupna cijena odnosi se na sirovine, poput, paradajza, kojeg je Sava Semberija otkupljivala u količinima od 700.000 do milion i po kilograma na godišnjem nivou. A nova cijena ove sirovine iznosi od osamnaest do 20 odsto.. Ali se novi otkupni cijenovnik odnosi i na više vrsta paprika.

Vanić Petar iz Donjeg Crnjelova, kaže da već duži niz godina sarađuje sa PI Sava Semberija, a i ove godine može da računa na siguran otkup sa dobrom cijenom svojih proizvoda. Ovaj semberski prozvođač sije papriku na 20 hektara, a paradajz na hektar i po.

I drugi proizvođači koji su danas potpisali ugovor sa savom Semberijom kažu da je riječ o ozbiljnoj dugogodišnjoj saradnji.

Predstavnici resornog ministarstva danas su ujedno održali prezentaciju određenih projekata koji su u fazi realizacije i koji će biti u narednom periodu dostupni , a riječ o podsticajima namjenjenim semberskim proizvođačima, planiranim za ovu godinu. Međutim, ovi podsticaji ne važe PI Sava Semberija, ali ova domaća fabrika očekuje intezivniju saradnju sa reosrnim ministarstvom koja bi bila na obostranu korist.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI