Subota, 22 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiRegresirano gorivo od ponedjeljka na pumpama

Regresirano gorivo od ponedjeljka na pumpama

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Pravo na regresirano gorivo u prvoj grupi ostvarili su vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji su do sada ažurirali podatke u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF)

Na Sokocu će pravo na regresirano dizel gorivo u prvoj fazi iskoristiti 267 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, za šta je odobreno više od 189 tona goriva, rečeno je za Srnu u opštinskom Odjeljenju za privredu i finansije.

Poljoprivrednici, koji su ispunili uslove, regresirano dizel gorivo mogu preuzimati od ponedjeljka, 30. marta, na benzinskim stanicama “Nestro-petrola” i “Nešković-petrola” na Sokocu.

Načelnik Odjeljenja Mitar Pržulj naglasio je da su pravo na regresirano gorivo u prvoj grupi ostvarili vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji su do sada ažurirali podatke u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

On je istakao je među njima 130 vlasnika poljoprivrednih gazdinstava starijih od 65 godina i da će lokalna uprava za njih naći najbolje rješenje da preuzmu ovjerene potvrde za  gorivo.

Pržulj je dodao da ove godine, za razliku od prethodne, pravo na regresirano dizel gorivo mogu ostvariti i vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji do sada nisu uplatili obaveze za doprinose i za protivgradnu zaštitu.

On je pozvao poljoprivrednike sa područja opštine Sokolac da ažuriraju podatke o sjetvenim površinama najkasnije do 15. maja, nakon čega će steći uslove za ostvarivanje prava na gorivo za radove na imanjima.

Na području opštine Sokolac, prema podacima u lokalnoj poljoprivrednoj službi, ukupno je registrovano oko 1.040 poljoprivrednih gazdinstava.

OSLOBOĐENJE PORTAL

Izvor

Pročitajte još:

PODJELA REGRESIRANOG GORIVA

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI