Četvrtak, 20 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiRegistrovani poljoprivredni proizvođači u FBiH oslobođeni naknade za poslove oko kontrole plodnosti...

Registrovani poljoprivredni proizvođači u FBiH oslobođeni naknade za poslove oko kontrole plodnosti zemljišta

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

U cilju osiguravanja nesmetanog odvijanja poljoprivredne proizvodnje Federalni zavod za agropedologiju oslobodiće registrirane poljoprivredne proizvođače obaveze plaćanja naknade za poslove koji su vezani za kontrolu plodnosti zemljišta.
Obveze plaćanja naknade oslobođeni su svi poljoprivredni proizvođači registrirani u Registru poljoprivrednih gospodarstava/Registar korisnika kod Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, navodi se na sajtu općine Čitluk.

Registrirani poljoprivredni proizvođači su obvezni u svom zahtjevu navesti KO, kč, broj RPG/RK, odnosno ako imaju potvrdu dostaviti potvrdu da su registrirani poljoprivredni proizvođači, e-mail adresu, odnosno adresu na koju će se dostaviti urađena analiza sa preporukom.

Poljoprivredni proizvođači uzorke zemljišta će slati putem pošte, kako bi se izbjegao neposredni dolazak u prostorije, a što je u skladu sa zaključkom usvojenim od strane Vlade FBiH.

Navedene mjere Federalni zavod za agropedologiju primjenjivaće dok traje stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije Bosne i Hercegovine

Izvor: ekapija

PROČITAJTE:

Košarac sa Pašalićem i Dedićem o konkretnim koracima pomoći domaćim poljoprivrednicima

Košarac: Od danas u funkciji sistem zelenih prioritetnih traka

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI