Subota, 13 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinKućni ljubimciRase pasa koje se odlično slažu s mačkama

Rase pasa koje se odlično slažu s mačkama

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Rase koje su dokaz da kuce i mace mogu da budu drugari.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su među najboljim rasama pasa za mačke jer su s njima zaista zlatni. Ljubazni i empatični, zlatni retriveri spremno prihvataju mačke kao dio porodice.

Međutim, ovu rasu pasa treba obučiti da ne juri mačku odmalena. Kad to postignete, zlatni retriver i mačka će sigurno biti savršen spoj. Osim toga, ovoj rasi pasa je urođeno da bude ljubazna prema drugim ukućanima i kućnim ljubimcima.

Labrador retriver

Oni su prave maze, a ne borci. Rado će prihvatiti mačku u svoj krug prijatelja. Uz drugarstvo sa vašom mačkom, labrador će biti nježni džin koji će biti idealan pratilac i vašoj djeci. Iako nisu ljubomorni i više su nego voljni da podijele svoj prostor sa mačkom, znajte i da mačka mora biti spremna da dijeli svoj prostor sa psom.

Bigl

Čini se da ljubazni bigl uživa u mačjem društvu — možda zato što je uzgajan za lov u čoporima. Stoga gleda na mačku kao na brata ili sestru. Ipak, držite se jednog bigla; zajedno, u grupi ovi psi mogu razviti takozvani mentalitet čopora, a kad su sami, veća je vjerovatnoća da će se udružiti sa mačkom, navodi nylabone.com.

Bigl je zbog svojih osobina pravo zadovoljstvo i za porodicu, i za druge životinje.

Pročitajte: OVE RASE PASA SU PRAVI PORODIČNI PSI – Sjajno se slažu sa djecom i vrlo su odani

Mops

Mops je oličenje prijateljske rase i još jedan pas koji je dobar sa mačkama. Sve dok mačka dozvoljava mopsu da uđe u njen prostor, oni često brzo postaju prijatelji. Pošto mopsovi vole pažnju, s macom se može povezati i igrati dok su ljudi van kuće.

Osim toga, ova rasa pasa uživa u izležavanju, tako da nećete imati problema sa njima da jure vašu mačku. Mops je simpatičan i obično bezbijedan i za male životinje, poput morskih prasića i miševa.

Bišon

Bišon je po prirodi veseo i zabavan, što ga čini idealnim za druženje sa mačkom.

Međutim, bišon umije da bude i pomalo napadan, što može da bude previše za mačku koja bi da se povremeno osami.

Stoga će se ova slatka rasa pasa sprijateljiti se sa svakom mačkom koja ga bude prihvatala i tolerisala njegove ludorije.

Šetlandski ovčar

Iako mu je u genima čuvanje stada, šetlandski ovčar, popularni Lesi, poznat je kao prijatelj mačaka. Njegova blaga priroda, visoka sposobnost za obuku i ljubazni stav čine ga dobrim izborom za vlasnike mačaka – poslušaće vas kada nauče kako da se ponašaju sa mačkom.

Osim toga, Lesi umije da laje kad mu je dosadno, tako da maca može da tu pomogne jer će mu praviti društvo i obuzdati lavež koji zna da bude dosadan.

Baset

Iako je baset lovac po prirodi, više je zainteresovan da ulovi neku ukusnu večeru nego da juri za mačkom. Može da bude tvrdoglav tokom dresure, ali generalno su opušteni, što ih čini prijateljski rasploženim prema drugim životinjama, uključujući mačke.

Pudla

Sve vrste pudli su odlični drugari za mace. Pudlice vole da se igraju sa mačkama, eventualno ih tolerišu, a u najgorem slučaju se pretvaraju da ne postoje. Ova rasa pasa je posvećena svojoj porodici, a njen zaštitnički instinkt se proteže i na mačku.

Pudlica se najbolje ponaša kada ima dosta aktivnosti, tako da uz svakodnevne šetnje i igranje odnos između pudlice i mačke može cvjetati.

Maltezer

Maltezer će sigurno biti ljubazan prema mački, posebno zato što je ova rasa pasa često zaokupljena ležanjem na kauču, a ne miješanjem u mačji posao. Međutim, mačka može biti ta koja će iskoristiti slatku i nježnu ličnost maltezera.

Stoga ovo dvoje mogu da žive mirno ako maca ne bude zadirkivala maltezera, recimo, ako se ne bude previše igrala njegovom dugom dlakom. Zato pažljivo upoznajte svoju mačku sa maltezerom i oni će se dobro slagati.

Boston terijer

Iako se terijeri obično ne slažu sa mačkama, izuzetak je boston terijer. Iako nije isključeno da će pojuriti za macom, to je obično iz zabave, a ne da bi joj naudio. Bostonski terijer koji je fino dresiran je ljubazan prema macama, kao i prema drugim životinjama.

Izvornova.rs
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI