Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinKućni ljubimciProvjerite koji je savršeni ljubimac za vaš horoskopski znak

Provjerite koji je savršeni ljubimac za vaš horoskopski znak

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Kućni ljubimci obogaćuju naš život na više načina. Kad vodite računa i volite drugo stvorenje, radite nešto dobro za sebe. Kada šetamo svoje pse, poboljšavamo svoje zdravlje. Kada mazimo svoje mačke, oslobađamo se stresa. Postoji mnogo različitih vrsta kućnih ljubimaca i može biti veoma teško odlučiti se samo za jednog, ali vaš horoskopski znak vam može pomoći pronaći savršenog ljubimca.

Ovan

Najbolji kućni ljubimac za Ovna je bostonski terijer. Ovnovima je potreban kućni ljubimac koji će odgovarati njihovoj živahnoj energiji, a to je upravo ovaj mali terijer. Spreman je na pokret kad i vi.

Bik

Moto ovog znaka je “sporo i postojano”, a upravo iz tog razloga kornjača je logičan izbor za ovaj znak.

Blizanci

Blizanci mogu ostvariti komunikaciju s bilo kim pa je njihov savršeni kućni ljubimac papiga koja govori.

Rak

Rak je brižan odgajatelj pa zašto ne bi usvojio ljubimca s posebnim potrebama? Imaće nešto na šta će usmjeriti pažnju i konačno će dobiti ljubav kakvu zaslužuje.

Lav

Budući da su Lavovi odvažni i snažni, treba im snažna mačka kao kućni ljubimac. Serval je pravi izbor za njih. Ova divlja mačka dolazi iz Afrike, nije klasična kućna mačka, ali je odličan ljubimac koji prede, pišti i mijauče.

Djevica

Djevice su praktične i veoma fokusirane na detalje. Odličan ljubimac za ovaj znak bi bila lasica. Ona je mirna, prijateljski nastrojena, inteligentna i savršena je prijateljica.

Vaga

Vage veoma teško donose odluke. Upravo zato za ovaj znak je najbolje imati od svake vrste po jednog ljubimca.

Škorpija

Škorpija bi najviše voljela imati zmiju za kućnog ljubimca. Zmije su tajanstvene i nepredvidljive, baš kao i osobe rođene u znaku Škorpije.

Strijelac

Strijelci su divlji i slobodni, zbog toga je konj najbolje rješenje za ovaj znak. Nadamo se da ova životinja može parirati energiji svog vlasnika.

Jarac

Jarčevi su praktični i zato je pas odličan izbor ljubimca za ovaj znak. Akita bi bila dobar izbor jer je dostojanstvena, hrabra i odana vrsta.

Vodolija

Vodolije su lude za tehnikom pa bi im najviše odgovarao hrčak. Vodolija bi osigurala svom ljubimcu super kavez s cijevima, točkovima i raznim senzorima.

Ribe

Ribe su ekstremni sanjari i mogu biti veoma zaboravni. Za ovaj znak idealni ljubimci su ribe. Uživaće u gledanju akvarija napunjenog egzotičnim ribama, a ako i zaborave nahraniti svoje ljubimce, nema problema. Ribe mogu preživjeti i do sedmica dana bez hrane, piše portal Index.

(n1info.com)

PROČITAJTE:

Zašto se svaki izgubljeni pas uvijek vrati kući, koliko god da je daleko?

Izračunajte IQ vašem psu

Psi mogu prepoznati lošu osobu

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI