Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiPRODAJE 1.500 OVACA I JAGNJADI Za najveće stado na Manjači traži cifru...

PRODAJE 1.500 OVACA I JAGNJADI Za najveće stado na Manjači traži cifru od koje će vam se zavrtjeti u glavi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

“Prodajem kompletno stado od 1.500 komada: 900 ovaca i 600 janjaca”, objavio je na svom Fejsbuk profilu Ljubomir Kočić, poznati stočar sa Manjače i vlasnik jednog od najvećih poljoprivrednih imanja u ovom dijelu Republike Srpske.

Objava je izazvala veliko interesovanje i brojne komentare.

“Šta ti bi, prijatelju”, “prošao je prvi april”, “ne damo stado, to nas je sve podiglo, podrška za kralja stočara”, neki su od komentara. Ima i onih koji su Ljubomira podržali u ovoj odluci, poručujući mu: “Nek’ sad malo drugi čuvaju ovce, nama je vrijeme da se igramo sa unučadima!”

I kralj stočara ima unučad, i to punu kuću: šestoro ih je, a sedmo je na putu. Ali, Ljubo Kočić, uprkos odluci da se “riješi ovaca”, neće još u penziju.

– Prodajem stado, to je tačno, dodijalo mi je da čuvam ovce. Imam ja posla i bez toga. Malo ću da se bavim kravama, malo da varam, kao i svi drugi u ovoj zemlji – kaže Ljubomir Kočić za Srpskainfo.

Objašnjava da u svojoj štali ima više od stotinu krava, te da ni nakon prodaje velikog stada Kočići neće ostati bez posla.

– Odvojio sam jedno manje stado od 800 ovaca mom sinu Vukašinu. On će nastaviti tradiciju – kaže Ljubo.

Uz Vukašina, Ljubomir Kočić i njegova supruga Radmila imaju još četvoro djece: tri sina i jednu kćerku. Ova velika porodica od, za sada, 13 članova živi pod jednim krovom. Bogato domaćinstvo Kočića u Gornjem Ratkovu na Manjači obuhvata dvije kuće sa nekoliko stanova, bogat vozni park, štale, magaze i svu potrebnu kućnu i poljoprivrednu mehanizaciju. Sve su to, kažu, zaradili poštenim radom, uglavnom od uzgoja ovaca.

Ljubomir Kočić, koji očigledno ima smisla za biznis, i sada će “obrnuti” najmanje 300.000 maraka, jer ispod te cijene, kaže, neće dati svoje stado.

– Prodajem sve odjednom, pa sam malo spustio cijenu, a najniža je 200 KM po komadu. Ispod te cijene neću ići, jer u mom stadu ima bar 300 ovaca, koje vrijede po 500 maraka svaka – tvrdi Ljubo.

Izvor: srpskainfo

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI