Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiPoziv poljoprivrednicima za obuke u Americi

Poziv poljoprivrednicima za obuke u Americi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Obavještavamo vas da Američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) u okviru svoga Cochran Fellowship Programa u 2020. godini nudi stručnu obuku u Americi na sljedeće teme:

  1. Poljoprivredna politika i međunarodna trgovina
  2. Sastav, plasman i marketing zanatskog piva

Cilj ove obuke je da se službenici koji rade na području poljoprivrede kao i predstavnici privatnog sektora s područja poljoprivrede upoznaju sa američkom poljoprivrednom proizvodnjom i poljoprivrednom politikom, kako bi na taj način kroz ove razmjene učesnici obuke prenosili nova znanja u svojim zemljama, ojačavajući trgovinske veze te njegujući trajne globalne odnose među zemljama.

Program je osmišljen na način da učesnici obuke provedu 2-3 sedmice u Americi gdje se susreću sa stručnjacima s područja poljoprivrede, obilaze industrijske pogone, polaze obuku na radu, pohađaju predavanja na fakultetu i seminare, obilaze poljoprivredne sajmove i izložbe i sl. Potencijalni kandidati za odabir moraju imati dobro znanje engleskog jezika, dolaziti iz poljoprivrednih poduzeća, vladinih organa, fakulteta i drugih poljoprivrednih organizacija. Trebaju biti stručnjaci za poljoprivredu, rukovodeći ili srednjeg ranga, koji rade na poslovima trgovine poljoprivrednim proizvodima, poljoprivredne politike, agrobiznisa, upravljanja u poljoprivredi, stočarstva, biljne proizvodnje, prehrambene industrije, savjetodavnih službi, plasiranja poljoprivrednih proizvoda i mnogih drugih poljoprivrednih disciplina.

 

Rok za prijavu je 25.02.2020.

O načinu prijave, daljnjim kriterijima te ostalim informacijama, možete saznati više pod sljedećim linkovima:

https://ba.usembassy.gov/cochran-fellowship-program-2020/

https://ba.usembassy.gov/embassy/sarajevo/sections-offices/fas-bih/

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI