Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiPosao za 80 radnika: Otvorena fabrika za proizvodnju peleta

Posao za 80 radnika: Otvorena fabrika za proizvodnju peleta

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Dobrunu kod Višegrada fabriku “Zlatar šped” za preradu drveta i proizvodnju biomase i peleta.

Vrpcu su, uz Viškovića, svečano presjekli načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i jedan od vlasnik fabrike Danko Pušičić.

Kompanija “Zlatar šped” iz Nove Varoši u Srbiji počela je poslovanje u Republici Srpskoj 2017. godine, a u fabriku u Dobrunu uložila je milion KM.

Zahvalivši se investitoru na ulaganju u Dobrun, Višković je rekao da se Republika Srpska i Srbija jedino mogu odbraniti ako se ekonomski povezuju.

Višković je pozvao investitore da i dalje ulažu u Republiku Srpsku, jer će samo to zadržati ljude na ovom području.

Pušičić je izrazio nadu da će ova investicija biti dobar primjer koji će slijediti i drugi privrednici iz Srbije i da će u narednom periodu biti više ovakvih investicija u Republici Srpskoj.

On se zahvalio na podršci predstavnicima Vlade Srpske, premijeru i načelniku opštine Višegrad i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena.

Đurević je rekao da se izgradnjom ove fabrike svima vraća vjera da Višegrad može da bude opština prosperiteta i jedna od značajnijih lokalnih zajednica u privrednom smislu.

U fabrici u Dobrinu za sada je zaposleno 50 radnika, a planirano je proširenje proizvodnje i zapošljavanje još 30 radnika.

Ova fabrika posjeduje najmoderniju liniju za preradu peleta kapaciteta 1,5 tona na sat i pilanu za preradu drveta.

Izvor: Nezavisne Novine

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI