Petak, 24 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiOVCE UNIŠTILE KOMŠIJIN KROMPIR Neobičan trošak svalio se na kućni budžet penzionera

OVCE UNIŠTILE KOMŠIJIN KROMPIR Neobičan trošak svalio se na kućni budžet penzionera

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Neobičan trošak svalio se na kućni budžet penzionera Radomira Vučićevića (64) iz Gornjeg Milanovca.

Na ime odštete, mora uzgajivaču krompira Zoranu V. iz sela Donji Branetići da plati 250.000 dinara, kojem su, navodno, Vučićevićeve dvije ovce i dva jagnjeta, koliko ih je donedavno imao “izriljale” i upropastile dobar dio krompirišta od dva hektara.

Stalni sudski vještak Predrag M. je ukupnu izgubljenu dobit na tom krompirištu procijenio na 980.000 dinara.

Novinari su imali uvid u sudske i u akte koje potpisuje pomenuti vještak.

 

 

 

– Učinjene su štete na usjevu sjemenskog krompira, na ukupno pet parcela. Usjev je još bio u fazi sazrijevanja, krompir još nije bio iskopan iz zemlje. Po navodima predlagača Zorana V. ovce su ulazile u usjev, zapasale cimu i iskopavale krompir iz “odžaka”, o čemu postoje tragovi. U aktima dalje stoji, da Vučićević ima 13 ovaca, koje je pustio da se kreću bez nadzora, te da su u usjeve ulazile tokom jula i početkom avgusta ove godine- piše u spisu R 3 47/19, prenose Novosti.

Kad je nastala ta apsurdna situacija, imao je kaže dvije ovce i dva jagnjeta, koje je zatim prodao.

– Imam mnogo svjedoka za to. Ne znam, da li su na njivama Zorana V. bile nečije druge ovce. A svima je poznato: ovce nisu ljubitelji krompira, niti jedu vrežu, kako mi ovdje zovemo cimu, jer je prskana hemikalijama. Još manje iskopavaju krompir iz “odžaka”. Nisu one kao divlje svinje ili slična zverad koje ovuda čine te štete – upozorava Vučićević.

Iako on i svjedoci negiraju da ovce ne “riljaju” usjeve niti iskopavaju krompir, Vučićević je ipak pristao da Zoranu V. isplati dio tražene odštete.

– Pristao sam, ne želeći da se mučim po sudovima, iako nisam kriv. S njim sam se vansudski dogovorio, da mu platim ukupno 250.000 dinara. Polovinu sam već platio, ostatak ću do Nove godine – rekao je Vučićević.

Izvor: Srpskainfo

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI