Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img

Ova biljka upija negativnu enrgiju

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Postoje biljke koje nisu samo lijepe, već posjeduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu našeg doma. Jedna od njih je i čudesni hlorofitum. Ova biljka ni najmanje nije zahtjevna i možete je držati na svjetlosti ili u sjenci.

Vrlo efikasno neutrališe supstance štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emituju savremeni materijali za završnu obradu i namještaj od iverice. Veoma efikasno apsorbuje izduvne gasove.

Stoga, ova biljka je prosto neophodna svima koji žive na prvom i drugom spratu. Hlorofitum je takođe neophodan u kuhinji, zbog svojstva da aktivno upija ugljen-monoksid. Ova biljka nezaobilazna je u domovima onih koji puše jer zeleni ljiljan odlično neutrališe duvanski dim. Pored svega navedenog, ova sobna biljka ima izrazito antimikrobno i antibakterijsko dejstvo. Sljedbenici drevne kineske doktrine Feng šui takođe preporučuju da ovu biljku držite u kući.

Svi mi veliki dio života provodimo u kući i zato je važno da u njoj stvorimo prijatne uslove za život. Čist vazduh bez štetnih primjesa osnova je zdravlja i zato za pročišćavanje vazduha treba da iskorstimo hlorofitum, koji nam je podarila majka priroda.

Izvor: haber.ba

PROČITAJTE:

Biljka evoluirala da bi se zaštitila od ljudi

Stavite ovo na dno saksije i nijedna biljka vam neće uvenuti!

Koja biljka Vam donosi sreću prema astrološkom znaku

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI