Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaAgro vijestiNova pijaca u banjalučkom naselju Lazarevo biće gotova tokom 2020.

Nova pijaca u banjalučkom naselju Lazarevo biće gotova tokom 2020.

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Izgradnja nove tržnice domaćih proizvoda na mjestu nekadašnje pijace u banjalučkom naselju Lazarevu, čiji početak gradnje je planiran za ovu godinu, zbog izrade urbanističko-tehničkih uslova kasni i počeće tek sljedeće godine kada se očekuje i završetak ovog značajnog projekta.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić i istakao da se trenutno radi na izradi izvedbenog projekta.

– Otvaranjem ove tržnice želimo da pomognemo poljoprivrednicima da na lakši način prodaju i plasiraju proizvode. Otvaranjem tri reonske tržnice i Krajiške kuće želimo da zaokružimo ovu priču i time postanemo prva lokalna zajednica koja direktno pomaže poljoprivrednicima – kazao je Ilić.

On je istakao da će po završetku projektne dokumentacije biti napravljen predračun i da se ulaskom u novu budžetsku godinu sredstvima, koje grad izdvoji za centar, početi izgradnja pijace.

– To podrazumijeva adaptaciju i rekonstrukciju prostora stare pijace u Lazarevu i sigurni smo da će već naredne godine poljoprivrednici moći početi da prodaju svoje proizvode na tezgama nove tržnice – istakao je Ilić.

zvor: Glas Srpske

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI