Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaMagazinZanimljivostiNe bacajte čepove od plute, spas su pri kuvanju - Čuvaćete ih...

Ne bacajte čepove od plute, spas su pri kuvanju – Čuvaćete ih kao oči u glavi

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Da li i vi bacate čep od vina u kantu? Nakon saznanja koliko vam može pomoći u kuvanju, više to sigurno nikada nećete raditi.

Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Štaviše, zahvaljujući njemu ćete uštediti više od jedne kuhinjske katastrofe. Od danas, umjesto da ga bacite u kantu, ubacite ga u lonac i vidite šta će se desiti.

Ako još niste znali za ovaj trik, bićete iznenađeni, jer zaista funkcioniše i pravi vam je saveznik u kuhinji.

Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorilo. Jela koja mogu lako da zagore i zahtjevaju puno miješanja, a posebno kada se radi o kuvanju kupusa, čepovi od vina će vam pomoći u tome.

Pročitajte: Dodajte jedan sastojak u tijesto i vaše pecivo će biti svježe danima: Jeftin je, a većina ga već ima u kuhinji

Budući da je teško stajati pored lonca s varjačom nekoliko sati, kupus se često lijepi za dno, a miris paljevine prožima čitavo jelo. Katastrofa? Ne nužno. Čep za vino će pomoći.

Ako vam se desi da vam zagori varivo, samo ga stavite u drugu posudu (bez zagorenih ostataka, naravno), dodajte čep od vina i prokuvajte. Drvo bi trebalo da apsorbuje miris paljevine, zahvaljujući čemu će našoj čorbi povratiti prvobitni ukus.

Kasnije, potrebno je samo da izvadite čep i uživate u ukusnoj čorbi od kiselog kupusa.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI