Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneRatarstvoMoć SUNCOKRETA da pročišćava ZAGAĐENO zemljište!

Moć SUNCOKRETA da pročišćava ZAGAĐENO zemljište!

UKLJUČITE SE U NAŠU VIBER ZAJEDNICU

Od davnina je suncokret i njegove žute vedre latice znan kao simbol sunca, ljeta, sreće i vedrine… pa tako i raste u samo ljetno vrijeme – od juna do septembra. I samo njegovo ime Helianthus, koje se koristi u botanici, potiče od grčke riječi helios što znači sunce.

Današnja istraživanja su pokazala da suncokret može pročistiti zagađeno zemljište, čak i ono koje sadrži olovo ili radioaktivne tvari.

Nakon černobilske katastrofe u Ukrajini su zasađena polja suncokreta, jer se znanstveno dokazalo da suncokret može izvući čak oko 90% radioaktivnih tvari iz zemljišta. Osim iznimnih nutritivnih vrijednosti, ova je biljka od davnina cijenjena zbog svojeg blagotvornog djelovanja na zdravlje. Sposobnost suncokreta da izvlači štetne tvari, može se primijeniti i na ljudski organizam.

Evo zašto se suncokret okreće prema suncu

Sve popularnija metoda terapije mućkanja suncokretovim uljem (eng. oil pulling – izvlačenje) potiče iz tradicionalne Indijske medicine zvane Ayurveda, a stara je preko 5000 godina. Primjenom ovog postupka iz tijela se odstranjuju štetne tvari čime se povoljno djeluje na imunitet i optimalan rad stanica i organa. Metoda je jednostavna za korištenje, a za redovnu se primjenu smatra kako donosi iznimne rezultate.

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE VIJESTI